Novell: az üzleti csoportmunka fejlesztés akvizícióval

forrás Prim Online, 2008. február 28. 14:16

A Novell felvásárolta a SiteScape-et, a nyílt forráskódú csoportmunka megoldások vezető szállítóját, mellyel tovább erősíti az innovatív és nyílt csoportmunka-megoldások területén betöltött vezető szerepét, valamint a csoportmunka-megoldások melletti elkötelezettségét.

A SiteScape megoldásaival a Novell a munkacsoportok számára fejlesztett hatékony környezettel és valós idejű együttműködési képességekkel egészíti ki kínálatát, amelyek kulcsszerepet játszanak a vállalat egységes kommunikációs és együttműködési stratégiájának kialakításában. A Novell a SiteScape felvásárlásával az iparág vezető nyílt, nagyvállalati szintű csoportmunka és a közösségi hálózati kínálatát hozza létre, amellyel az ügyfelek hatékonyan és rugalmasan integrálhatják munkakörnyezetükbe az új kommunikációs technológiákat, és ösztönözhetik az alkalmazottak termelékenységét, valamint az üzleti innovációt.

„A Web 2.0 technológiáinak fejlődése új lehetőségeket tár fel az egységes kommunikáció (unified communications - UC) és a csoportmunka terén” – mondta Mark Levitt, az IDC informatikai csoportmunka-támogatási megoldásokkal és vállalati munkahelyekkel foglalkozó részlegének alelnöke. „A nagyvállalati, valamint a kis- és középvállalati ügyfelek olyan megoldásokat keresnek, amelyek a valós idejű üzenetküldést, a konferenciaszervezést és az IP hanghívást egyesítik az online munkaterekkel, közösségi hálózatokkal, blogokkal és wikikkel, növelve ezzel a csapatok és a vállalat termelékenységét. A csoportmunkát és az egységes kommunikációt ötvöző megoldások – például a Novell-SiteScape megoldásai – a gyors innováció érdekében nyílt forráskódra épülnek, és nyílt szabványokkal támogatják az együttműködést, valamint a rugalmas platformválasztást. Ez jelenti a következő nagy lépést az üzleti csoportmunka fejlesztése terén” – tette hozzá Levitt.

Az 1995-ben alapított SiteScape az üzleti és kormányzati ügyfelek széles körének kínál a különböző helyeken dolgozó csapatok felügyeletét és kommunikációját biztosító csoportmunka-megoldásokat. A SiteScape az ICEcore nyílt forráskódú csoportmunka-megoldásokat fejlesztő projekt alapítója. A SiteScape integrált, webalapú megoldásai támogatják a tudás- és projektkezelést, a gyakorlati közösségeket, a távmunkát, az üzleti és kormányzati tevékenység folytonosságát, valamint számos más munkafolyamat-vezérelt funkciót. A nagyvállalati levelezés területén a GroupWise rendszerrel hosszú ideje vezető szerepet betöltő Novell 2007-ben társult a SiteScape céggel, hogy csoportmunka-kínálatát a Novell Teaming + Conferencing termékkel bővítse. Ez a megoldás az ICEcore nyílt forráskódú technológiájára építve biztosít csoportmunkateret és valós idejű konferenciaszervezési lehetőséget. A Novell együttműködés iránti elkötelezettségét is bizonyítja, hogy a Novell Teaming + Conferencing a Linux és a Windows rendszereken egyaránt futtatható, és a GroupWise rendszer mellett a Lotus Notes és a Microsoft Exchange kiszolgálókkal is együttműködik. A csapat tagjai által a vállalaton belülről és kívülről is biztonságosan elérhető csoportmunkaterek több integrált csoportmunkaeszközt tartalmaznak, – többek között blogot, wikit, azonnali üzenetküldést, csevegőprogramot, IP-telefonálást és webes konferenciaszervezést – hatékony alapot biztosítva ezzel az egységes kommunikációhoz és csoportmunkához. A SiteScape felvásárlásával a Novell tovább erősíti a technológia iránti elkötelezettségét. Rugalmasabban hozhat létre az ügyfelek és partnerek igényeit kielégítő megoldásokat, és még hatékonyabban támogathatja a nyílt csoportmunkával kapcsolatos újításokat és együttműködési fejlesztéseket.

Kulcsszavak: ügyvitel +céginfo Novell

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50