Biztonságos üzenetarchiváló megoldás a Trend Micro-tól

forrás Prim Online, 2008. március 12. 09:10

A Trend Micro bejelentette a Trend Micro Message Archiver üzenetarchiváló megoldásának elérhetőségét, amely segítséget nyújt a vállalatoknak az üzenetek könnyen hozzáférhető, titkosított archiválásában valamint az e-mailek felügyeleti költségeinek csökkentésében. Emellett biztosítja az elektronikus adatok védelmét, valamint az integritásuk fenntartását.

A Trend Micro Message Archiver igény szerinti kereséssel megkönnyíti a hozzáférést az archivált e-mailekhez. A visszakereséshez nincs szükség a Microsoft Outlookból való kilépésre, vagy informatikai támogatásra. Az alkalmazás telepítése körülbelül 30 percet vesz igénybe. Biztonságos felépítése, valamint a digitális ujjlenyomat-beolvasással és titkosítással támogatott védelme biztosítja az e-mail üzenetek hitelességét és elérhetőségét, ezáltal megfelel a jogi szabályozások követelményeinek. A pontosan szabályozott informatikai környezetekben ez kulcsfontosságú tényező és ez az egyik oka annak, hogy az elemzők szerint az üzenetarchiválási piac 2011-re eléri az 1,37 milliárd dolláros forgalmat.

Egy, a középvállalatok rendszergazdái körében nemrégiben készített tanulmány szerint a megkérdezettek több mint háromnegyede kiemelten fontosnak tartja a személyes adatok védelmét az e-mail archiválási megoldásokban. A Trend Micro Message Archiver-t kifejezetten a személyes adatok védelmére fejlesztették ki. A megoldás nyomon követi és naplózza a jogosult személyek által végrehajtott e-mail kereséseket. A keresésekről auditot küld a kijelölt „adatőrnek”, ezáltal biztosítja az alkalmazottak személyes adatainak védelmét. A megoldás megakadályozza, hogy a különleges jogokkal rendelkező felhasználók visszaéljenek jogaikkal, valamint garantálja, hogy az e-mail üzenetek között csak megfelelő indokkal lehessen keresni.

Kulcsszavak: Trend Micro security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55