Hiánypótló kiadvány induló vállalkozásoknak

forrás Prim Online, 2008. március 14. 12:20

A napokban került az újságosstandokra a Microsoft Magyarország, az MFB Zrt. és Az Üzlettárs magazin hiánypótló közös kiadványa. A "103 Starttipp Induló Vállalkozásoknak" és a vele egy időben elinduló www.kkvtippek.hu weboldal azoknak szól, akik épp most készülnek céget alapítani, vagy nemrég indították el vállalkozásukat – de a kiadványt a már működő kis- és középvállalkozások vezetői és tulajdonosai ugyancsak haszonnal forgathatják. A könyv a Microsoft jóvoltából 3500 kis- és középvállalkozás vezetőjéhez jut el ingyenesen.

A Relay és Inmedio újságosstandokon önköltségi áron, 299 Ft-ért megvásárolható kötet gyakorlati ismereteket és tanácsokat nyújt induló vállalkozások tulajdonosainak és vezetőinek. Oldalain csaknem húsz elismert hazai piaci szakértő és öt amerikai szakíró tanácsai olvashatók a cégindítás és működtetés során felmerülő tervezési, finanszírozási, jogi, technológiai, marketing, HR-, értékesítési és adóügyi kérdéseiről.

A kiadvány nyelvezete közérthető, felépítése áttekinthető, így a megszokott „tankönyv-megközelítés” helyett gyakorlatba ültethető ötleteket, tanácsokat nyújt. A „130 Starttipp” segít elkerülni a buktatókat, vagy legalábbis számba venni, hogy mi mindent kell végiggondolni, megszervezni a vállalkozás sikeres elindításához.

Mint előszavában Czirják Sándor, az MFB Zrt. (Magyar Fejlesztési Bank Zrt.) vezérigazgatója kifejti: „Számos jó üzleti elképzelés nem tudja megszerezni az induló vagy a vállalkozás felfutásához szükséges finanszírozási forrásokat. Bankári tapasztalataim szerint ennek oka gyakran az, hogy a vállalkozó nem képes olyan projekttervet összeállítani, amely – számos szempont figyelembevételét is dokumentálva – meggyőzi a pénzintézetet vagy a befektetőt arról, hogy érdemes a pénz a vállalkozás rendelkezésére bocsátania.” A kötet ebben a kérdésben is igyekszik segítséget nyújtani.

„A kis- és középvállalkozások jó teljesítménye minden ország versenyképessége szempontjából rendkívül fontos. Éppen ezért a Microsoft Magyarország is kiemelt figyelmet fordít ezeknek a vállalkozásoknak a támogatására: a kiadvány létrejöttének támogatása mellett arról is gondoskodunk, hogy mintegy 3500 magyar kkv részére ingyenesen eljuttassuk  a könyvet”
– mondta Kali István, Microsoft Magyarország kis- és középvállalati üzletágának igazgatója.

Az Üzlettárs magazin égisze alatt és „130 Starttipp Induló Vállalkozásoknak” alapján ugyancsak márciusban indult el a www.kkvtippek.hu tanácsadó oldal, amely interaktív felületen, naponta frissített tippekkel szolgálja a magyar kis- és középvállalkozások vezetőit, illetve tulajdonosait.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50