EMC: Leegyszerűsített és hatékonyabb adatvédelem

forrás Prim Online, 2008. március 16. 19:51

Az EMC ma komoly előrelépésekről számolt be a helyi és távoli replikációra szolgáló EMC RecoverPoint heterogén adatvédelmi szoftvercsaládjával kapcsolatban. Az EMC RecoverPoint használatával katasztrófák, sérülések és egyéb leállások esetén gyorsan és konzisztens módon állíthatók helyre az adatok, az üzletmenet minimális megszakadásával. A megoldás 2007-ben komoly üzleti sikereket ért el: az éves bevétel növekedése háromszámjegyű volt az előző évhez viszonyítva. Mostanra közel 400 ügyfél alkalmazza a megoldást.

Az EMC RecoverPoint 3.0-ás változata olyan új funkciókat tartalmaz, amelyekkel hatékonyabbá válhatnak az adatvédelmi rendszerek beruházásai, az üzembe helyezésük és felügyeletük. Az EMC RecoverPoint most már képes védeni ugyanazt az adatot helyi és távoli replikációval is, az üzemi helyreállítást és a katasztrófából helyreállást egyaránt kiszolgálva. Így maximalizálható a védelem a technológiai beruházások minimalizálása mellett.  Az EMC ezenfelül kibővítette az EMC CLARiiON® CX3 hálózati tárolórendszereket is az egyedi RecoverPoint-funkcionalitással és -integrációval. Ez leegyszerűsíti a RecoverPoint üzembe helyezését és kiszélesíti a támogatott operációs rendszerek és VMware környezetek körét.

Az EMC RecoverPoint kibővített integrációja a CLARiiON CX3 tömbökkel extra támogatást jelent egy sor kiszolgáló – Windows, Linux, Solaris és VMware ESX környezetek – számára. A RecoverPoint család alapos tesztelés után immár igazoltan képes a CLARiiON CX3-tömbökön található VMware-fájlrendszeradatok replikálására.

A kibővített támogatás azt jelenti, hogy a RecoverPoint immár három különféle módon alkalmazható:
·    Heterogén tárolási környezetekben, amelyben a vásárlók kiaknázhatják az intelligens szerkezetet az EMC Connectrix termékcsaláddal.
·    EMC CLARiiON CX3 környezetekben, ahol a tárolóeszköz processzora használható tömb alapú megosztásra.
·    Olyan környezetekben, ahol az ügyfelek a gazdagépen futó illesztőprogramokkal valósítják meg az írás szétválasztásának funkcióját.

Új CLR technológia a RecoverPointban

Az EMC RecoverPoint új, egyidejű helyi és távoli (CLR) adatvédelmi technológiáját alkalmazva nincs szükség külön megoldások használatára, hiszen egyszerre biztosít CDP- (Continuous Data Protection, folyamatos adatvédelem) és CRR- (Continuous Remote Replication, folyamatos távoli replikáció) funkciókat ugyanazon adatokhoz. A megoldás nagyobb rugalmasságot enged a az adatok replikálása és védelme terén a több helyi és távoli telephely kombinációjával, ráadásul úgy, hogy kisebb területet igényel a tárolóeszközök számára – legyen szó akár éles alkalmazásokról, akár tesztelésről és fejlesztésről. Az EMC ezen felül tovább könnyítette a használatot is, mivel a CLR-funkciók elérhetők a szoftver saját grafikus felhasználói felületéről (GUI). Egy új, faszerkezetű elrendezésben külön nézet mutatja az egyes konzisztenciacsoportokat, illetve munkafolyamat-varázslók segítik a beállítást, az üzemeltetést és hiba esetén az átterhelést.

Az új CLARiiON CX3-integráció megkönnyíti az üzembe helyezést

Az EMC RecoverPoint integrációja a CLARiiON CX3 tárolóeszközökkel megkönnyíti a rendszer üzembe helyezését: katasztrófából helyreálláshoz kiválóan alkalmazható megoldás alakítható ki az új és a meglévő CLARiiON CX3 hálózati tárolási környezetekből, amelyek az írás szétválasztásának funkcióját a tárolóeszközön belül valósítják meg. Az új funkció a RecoverPoint-termékek teljes családjában elérhető, így a 2007-ben bemutatott belépő szintű EMC RecoverPoint/SE-ben is. A CLARiiON CX3 vásárlók számára leegyszerűsödik a RecoverPoint üzembe helyezése, mivel nem kell betölteni a hoszt-illesztőprogramokat, csökkenthetők a telepítési és üzembe helyezési költségek, gyorsan kialakíthatók a CDP- és távoli replikációs funkciók. Végül a CLARiiON CX3 tömb alapú szétválasztási funkcióval CDP- és CRR-védelem valósítható meg az iSCSI és Fibre Channel csatolású adatkötetekhez a RecoverPointban. Ez tovább javítja a rugalmasságot és a felügyelhetőséget.

Kulcsszavak: EMC adatvédelem

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14