Control Manager 5.0: többrétegű felügyeleti megoldás

forrás Prim Online, 2008. március 27. 10:52

A Trend Micro bejelentette a Trend Micro Control Manager 5.0 elérhetőségét. A továbbfejlesztett funkciókkal kiegészített webalapú, központi felügyeleti megoldás legújabb verziója a NeatSuite biztonsági szoftvercsomag részeként még hatékonyabb, többszintű védelmet biztosít az egyre intenzívebb webes támadások és az internetes támadók ellen.

A középvállalatoknak kifejlesztett NeatSuite Standard és a nagyvállalatoknak összeállított NeatSuite Advanced megoldások felhasználói számára egyszerűbbé válik a rendszerfelügyelet, javul a biztonság és a skálázhatóság emellett pedig csökken a helyi számítógépeken elvégzendő feladatok mennyisége. Ennek köszönhetően kevesebb feladat hárul az informatikai részlegre.

A Trend Micro Control Manager a következőket kínálja az ügyfeleknek:

·    Rendszerfelügyelet egy bevált webalapú konzolon és egy integrált ügynökön keresztül. Ezzel az ügynök nélküli modellel nincs többé szükség az ügynökszoftverek verziófrissítésére, így az informatikai szakembereknek kevesebbszer kell kimenniük az ügyfélszámítógépekhez.
·    Nagyobb biztonságot nyújt a felhasználói hozzáférés szerepalapú felügyelete, az egypontos bejelentkezés és az összes biztonsági termék automatikus licenckezelése.
·    A többrétegű felügyeleti modell hatékonyabb skálázhatóságot és decentralizált felügyeletet kínál a regionális informatikai csapatoknak, de a központi felügyelet lehetőségét is biztosítja.
·    A jelentéskészítést és naplózást biztosító funkciók segítségével elvégezhető például a termékek és események adatainak eseti jellegű lekérdezése vagy testre szabott sablonok létrehozása.

A Trend Micro által a közelmúltban közzétett fenyegetésekről szóló jelentés szerint az internetes fenyegetések közel 1 600 százalékkal nőttek 2005 és 2007 között. Az újságok és magazinok címlapján szerepelő internetes bűnözők egy olyan földalatti gazdaság kiépítésén dolgoznak, amely levélszemetet és vírusokat terjeszt, adathalászatot végez és rosszindulatú kódokkal támad.

„Az internetes bűnözők hatalmas profitra tesznek szert olyan vállalatok kárára, akik számára a legfontosabb értéket az adatok, a hálózatok, az alkalmazottak munkája és az ügyfeleik bizalma jelenti. Tanúi voltunk olyan eseteknek is, ahol a vállalatok több millió ügyfelük hitelkártyaszámát vesztették el hackerek miatt. Ez anyagilag jelentősen sújtja a vállalatot, a jó hírnéven esett csorba pedig pénzben ki sem fejezhető” – mondta Tom Miller, a Trend Micro nagyvállalati üzleti egységének alelnöke és ügyvezetője. „A NeatSuite Standard és a NeatSuite Advanced teljes mértékben integrált, központilag felügyelt és az egész hálózatot lefedő biztonsági megoldást kínál. Mivel ezek a megoldások tartalmazzák a Trend Micro Control Manager 5.0 szoftvert, ügyfeleink a lehető legkönnyebben és leghatékonyabban állíthatják be a Trend Micro védelmét” – tette hozzá  Miller.

A Trend Micro Control Manager 5.0

A Trend Micro Control Manager a NeatSuite Standard és a NeatSuite Advanced megoldás része, egy egyszerű, skálázható felügyeleti konzol, amely csökkenti a vállalatok teljes birtoklási költségeit. Segítségével az ügyfelek központosított felügyelettel kezelhetik biztonsági infrastruktúrájukat. A biztonsági frissítések és a javítócsomagok telepítése, a fertőzésmegelőzési házirendek beállítása, valamint a koordinált reakció, mind egyetlen webalapú „irányítóközpontból” történnek. A többrétegű, webalapú felügyeleti struktúra egyszerű telepítést, használatot és felügyeletet biztosít.

A NeatSuite Standard és a NeatSuite Advanced


A középvállalatok a NeatSuite Standard segítségével csökkenthetik a felügyeleti többletmunkát, mivel a központi felügyeletet, az egyszerű telepítést és a biztonsági házirendek létrehozását is biztosítja. A megoldás a Trend Micro InterScan VirusWall szoftverrel együttműködve teljes körű átjáróvédelmet kínál. A nagyvállalatok számára kifejlesztett NeatSuite Advanced az InterScan Messaging Security Suite és az InterScan Web Security Suite megoldásoknál már megszokott vállalati szintű skálázhatóságot és átjáróteljesítményt biztosítja. A Trend Micro Control Manager funkcióin keresztül pedig központosított felügyeleti és átfogó vállalati jelentéskészítési lehetőségeket kínál. Az ügyfelek a NeatSuite megoldásokkal hatékony felügyeletet és védelmet nyújthatnak a több helyszínen működő nagy hálózataik számára. A NeatSuite Advanced emellett kiemelkedő rugalmasságot és a biztonsági házirendek finom beállítását is biztosítja.

További információ a http://emea.trendmicro.com/emea/products/enterprise/control-manager/ weboldalon található.

Kulcsszavak: Trend Micro security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55