3G iPhone az első félévben?

Milkovits Gábor, 2008. március 29. 11:02

Ismét egy újabb találgatás látott napvilágot a sajtóban a leendő harmadik generációs mobilkommunikációs megoldással ellátott iPhone megjelenésével kapcsolatban, ám ezúttal komoly piaci elemzők tollából.

Scott Craig, a Bank of America (BoA) elemzője szerint az Apple még az idei első félévben, azaz legkésőbb a nyár elején piacra dobja a 3G iPhone-t, akár 3 milliós induló készlettel. Ehhez nyilvánvalóan már most folynia kell a gyártásnak, így több mint valószínű, hogy a BoA meg nem nevezett távol-keleti fizikai gyártóktól, illetve alkatrész-beszállítóktól szerezte az értesüléseit. Craig szerint az Apple további 8 millió 3G iPhone-nal készül a harmadik negyedévre, ami azért érdekes, mert korábban a teljes 2008-as évre vonatkozóan számolt ennyi készülék értékesítésével.

Az Apple természetesen szokásához híven a hivatalos termékbejelentés előtt nem kommentálta a Bank of America prognózisát, ugyanakkor más elemzők is szinte teljesen azonos jóslatokat jelentettek meg. A Current Analysis nevű cég például egyenesen tudni véli, hogy a harmadik generációs hálózati megoldással ellátott iPhone júniusban, az eredeti készülék következő szoftverfrissítésével egy időben érkezik majd. Akárhogy is, a BoA előrejelzésének megjelenése után közel 3 százalékponttal drágultak az Apple papírjai a tőzsdén.

Kulcsszavak: iPhone Apple mobiltelefon UMTS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50