Már az UPC is számláz a Díjneten keresztül

forrás Prim Online, 2008. április 14. 10:12

Áprilistól egy nagy országos lakossági szolgáltató, a UPC is csatlakozott a Díjbeszedő Holding elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez. A csatlakozást követően a UPC csaknem egymillió ügyfele számára nyílik meg annak lehetősége, hogy számláikat elektronikus formában, a Díjneten keresztül kapják meg és egyenlítsék ki. A szolgáltatás igénybevétele nem jár többletköltséggel az ügyfelek számára. A számlák kiegyenlítése immár nem csupán egyedi átutalással vagy csoportos beszedési megbízással történhet: az OTP-vel kialakított együttműködés alapján a Díjnet ügyfelei ingyenesen élhetnek az internetes számlafizetés lehetőségével is.

A UPC csoport (a UPC Magyarország Kft. és a Monor Telefon Társaság Kft.) valamennyi ügyfele a jövőben valamennyi szolgáltatás (kábel vagy műholdas televízió, telefon- és internetszolgáltatás) ellenértékét elektronikusan fizetheti ki külön ellenszolgáltatás nélkül. Ehhez csupán néhány azonosító adat felhasználásával regisztrálnia kell a rendszerbe. A következő számla már elektronikusan érkezik az ügyfélhez, amit a Díjneten keresztül megtekinthet és intézkedhet annak kiegyenlítéséről.

A rendszer e-mailben értesíti az ügyfelet a számla érkezéséről, a fizetési határidő közeledtéről, illetve a számla kiegyenlítésének teljesüléséről is. A kifizetett számlák a rendszerben 18 hónapig elérhetőek, utólag bármikor visszakereshetők, igény szerint akár ki is nyomtathatók – noha ennek a rendszernek az egyik nagy előnye, hogy egyáltalán nem igényli papír használatát. Az elektronikus számla ugyanakkor pontosan olyan hiteles, mint a kinyomtatott megfelelője: elektronikus aláírás és időpecsét-szolgáltatás kapcsolódik hozzá.

A Díjnet (www.dijnet.hu) szolgáltatása nem csupán az egyszerű folyamatok miatt kényelmes: sokszor fontos szempont az is, hogy az Internet felhasználásával bárhonnan hozzáférhető. A rendszer már eddig is elérhető volt számos fővárosi közműszolgáltató (Fővárosi Gázművek Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., Fővárosi Kéményseprőipari Kft.) ügyfelei számára, és a közeljövőben további országos szolgáltatók csatlakozása is várható.

Bővülő korszerű fizetési szolgáltatások az OTP együttműködésével

A Díjnet ügyfelei a közelmúltban létrejött együttműködésnek köszönhetően már bankkártyával is kiegyenlíthetik elektronikus szolgáltatói számláikat. A zárt rendszerben zajló bankkártyás (VPOS) fizetés során az adott számla néhány kártyaadat megadásával azonnal fizethető, a tranzakcióhoz valamennyi jelentősebb kártyafajta (Mastercard, Visa, Maestro, AmEx) felhasználható.

Várhatóan júniustól lehetőség lesz az OTPdirekt internetes szolgáltatáson keresztüli számlafizetésre is, melynek előnye, hogy a főbb számlaadatok az internetbanki felületen is megjelennek. A szolgáltatói számla a terhelendő számlaszám kiválasztását követően csupán néhány kattintással – a kedvezményezett adatainak külön megadása nélkül – azonnali vagy értéknapos átutalással kiegyenlíthető lesz.

Kulcsszavak: UPC-hu onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55