Újabb Nintendo DS az E3-on

Milkovits Gábor, 2008. április 14. 21:22

A TG Daily internetes híroldal értesülése szerint a Nintendo egy megújult DS hordozható játékgépet tervez bemutatni a július 15. és 17. között, Los Angeles-ben megrendezésre kerülő E3 videójáték-kiállításon.

Minderről Hamamura Hirokazu, az Enterbrain nevű játékfejlesztő cég feje nyilatkozott a japán sajtóban. A Nintendo korábban úgy beszélt az idei E3-ról, hogy „mindenképpen fantasztikus bejelentésre” számíthat tőlük a nagyközönség. Nos, Hamamura szerint az új DS nagy valószínűséggel alkalmas lesz zenehallgatásra és mozgóképek lejátszására, illetve külső hardvereszközök (merevlemez vagy optikai meghajtó?) is csatlakoztathatók lesznek hozzá.

Az első, két érintőképernyővel felruházott Nintendo DS még 2004-ben jelent meg, s azóta csak az Egyesült Államokban több mint 16 milliót értékesítettek a készülékből. A DS így messze a legnépszerűbb játékgép; a fő rivális Sony PSP-nél nagyjából kétszer annyi szokott elfogyni belőle, de az otthoni játékkonzoloknál is jóval több DS-t értékesítenek az üzletekben. A játékgép 2006-ban megújult; ekkor jött ki a vékonyabb és könnyebb DS Lite, amely azonban ezen kívül az eredetivel nagyjából megegyező hardvert tartalmazott. Fontos újdonság volt viszont a WiFi internetes kapcsolat, illetve az Opera Mini teljes funkciós böngészőprogram bevezetése. Hogy a következő generációs verziótól mit várhatunk, az remélhetőleg nyáron kiderül.

Kulcsszavak: Nintendo játék

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50