Megbéníthatja az USB eszközöket az egyik Vista frissítés

Milkovits Gábor, 2008. április 18. 08:10

A Microsoft elismerte, hogy több olyan bejelentést is kapott a felhasználóktól, amelyek szerint a Windows Vista-hoz a múlt héten kiadott egyik frissítés hatására egyes USB eszközök átmenetileg működésképtelenné váltak.

A szóban forgó frissítés a Windows Defender kémprogram-blokkolóhoz lett kibocsátva az előző héten, és telepítése után többen is úgy tapasztalták, hogy egyes USB eszközök, például billentyűzetek és egerek sem működtek többé a Vista rendszeren. Egyesek ráadásul arról számoltak be, hogy amikor a hiba orvoslására megkísérelték eltávolítani a javítófoltot, az erre tett kísérleteik rendre kudarcot vallottak. A Microsoft csütörtökön hivatalos közleményben elismerte a problémát, hozzátéve, hogy folyamatosan vizsgálják az ügyet, ám egyelőre nincsen a közönséggel megosztásra érdemes információjuk.

Ahogyan azt a Microsoft előzetesen hivatalosan közzé is tette, a napokban magyarul is letölthetővé vált Vista Service Pack 1 szervizcsomag szintén okoz kompatibilitási problémákat egyes szoftverekkel és hardverekkel, aminek érdemes is utánanézni. Hírforrások ezzel kapcsolatban elgondolkodtatónak tartják, hogy még mindig nem kezdődött meg az SP1 terjesztése az Automatikus Frissítésen keresztül, holott a szoftverkonszern április közepére ígérte ezt. A csúszás persze egyelőre jelentéktelenül rövid, ám több szakember mégis tudni véli, hogy a háttérben hasonló problémák kijavításának elhúzódása állhat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14