Csakis biztonságos böngészővel lehet majd PayPalozni

Genda Csongor Zoltán, 2008. április 18. 17:27

A PayPal bejelentette, hogy egy rövid türelmi idő után életbe léptetik legújabb biztonsági intézkedésüket, miszerint nem biztonságos böngészővel nem lehet majd használni a szolgáltatást.

Az online fizetési rendszeren keresztül a jövőben csakis azon személyek küldhetnek majd pénzt, akik böngészője megfelel a kritériumoknak, a szoftvernek mindenképpen rendelkeznie kell Phishing-szűrővel. A Firefox és az Opera már régóta felismeri az adathalász webhelyeket, a Safarit azonban még mindig nem vértezték fel ezen rendkívül fontos funkcióval. Még mindig vannak azonban olyan internetezők is, akik az Explorer korábbi verzióját használják, s ez is komoly biztonsági fenyegetést jelent az online bankolókra nézve. A PayPal egyik szakértője az új intézkedéseket illetően úgy nyilatkozott, ha továbbra is megengednék, hogy ügyfeleik nem biztonságos böngészőről intézzék tranzakciókat, akkor az olyan volna, mintha egy autógyártó biztonsági öv nélküli járműveket forgalmazna.
Egyelőre még csupán figyelmeztetéseket kapnak az olyan felhasználók, akik nem megfelelő böngészővel lépnek be a PayPal rendszerébe, a későbbiekben viszont blokkolni fogják a nem biztonságos szoftverekről történő hozzáféréseket.

Kulcsszavak: PayPal security böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36