A Yahoo már a kereséskor figyelmeztet a veszélyes oldalakra

Milkovits Gábor, 2008. május 9. 07:30

A keresőcég egy új technológia béta változatát mutatta be, a felhasználók már a keresés során információt kapnak a potenciálisan veszélyes oldalakról.

A Microsoft felvásárlás sikertelensége után a Yahoo új utakat keres, és bár a cég évekkel ezelőtt nyilvánosan is beismerte a Google győzelmét a keresőpiacon, most mégis valami egészen új dologgal rukkolt elő. A McAfee SiteAdvisor technológiáját beépítette saját keresőjébe, így a felhasználók fokozott védelmet kaphatnak kereséseik során. Az általunk rendszeresen látogatott, bejáratott weboldalak esetében a legritkább a fertőzés, rosszindulatú kódok bejutása gépünkre. Egészen más a helyzet azonban, amikor keresgélünk az interneten, hiszen ilyenkor olyan oldalakra is ellátogatunk, egy-egy információdarabkáért melyeknek létezéséről akár nem is tudunk, és ilyenkor valóban hatványozódik a fertőzésveszély. Különösen igaz ez, mióta a levelekben küldött .exe fájlokat a kicsit is gyakorlott felhasználók már nem nyitják meg, ám a fertőzött oldalak őket is utolérhetik, nem véletlenül nőtt meg nagyságrendekkel számuk az elmúlt években. A McAfee rendszere a keresések során automatikusan felkeresi saját adatbázisát, és a találatok közüla potenciálisan veszélyes tételekre felugró ablakban figyelmeztet. A rendzser meglehetősen jól használható, mert semmitmondó riasztás helyett valódi információt közöl, megkülönbözteti például a letöltésekkel, vagy e-mailekkel kapcsolatos lehetséges veszélyforrásokat, és mindezt ingyenesen.

Kulcsszavak: Yahoo security kereső

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50