Gondokat okoz az AMD-gépeken az XP SP3

Genda Csongor Zoltán, 2008. május 12. 18:54

Hétvégén több fórumoldalon is olyan beszámolókat lehetett olvasni, miszerint az XP harmadik szervizcsomagjának a feltelepítése után egyes rendszerek működésképtelenné válnak.

Jesper Johansson, volt Microsoft alkalmazott is beszámolt a jelenségről blogjában. Elmondása szerint csakis bizonyos AMD-alapú PC-k mondják fel a szolgálatot az SP3 installálása után. Elsősorban a HP által összerakott rendszerek tulajdonosai észlelték a rendellenességeket. Ennek az az oka, hogy a számítógépgyártó egyazon Windows telepítőlemezt használja mind az Intel mind pedig az AMD konfigurációkhoz. A diszk tartalmaz egy bizonyos Intel illesztőprogramot, ami eddig nem okozott gondot a konkurens vállalat termékeivel szerelt PC-knél, most viszont a Service Pack 3 bejátszása után folyamatosan újraindul a rendszer. Az új szervizcsomagot azonban az Asus A8N32-SLI Deluxe alaplapokkal felszerelt AMD-gépek sem szeretik, indítás után egy BIOS-hibára utaló ablak jelenik meg a képernyőn.
A szakember megoldással is szolgál blogjában, első esetben az Intel Driver csökkentett üzemmódban történő kiiktatását javasolja, az Asus alaplapos gépeknél pedig elegendő egy pendrive USB-portba való behelyezése.

Kulcsszavak: Windows XP bug AMD processzor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14