Letölthető az Opera Mini 4.1

Milkovits Gábor, 2008. május 14. 19:42

Az Opera letölthetővé tette Opera Mini mobiltelefonos böngészőprogramjának legújabb, 4.1-es verzióját, amely ismét több újdonságot kínál a felhasználóknak.

Talán a legfontosabb, hogy az Opera szerint az új szoftver mintegy 50 százalékkal gyorsabban tölti be a weboldalakat, mint a régebbi változat. Ezen kívül általában gyorsabb lett a letöltés és a feltöltés, illetve praktikusabb és gyorsabb lett a weboldalakon belüli keresés is. Igen hasznos lehet a gépeléshez kényelmetlen billentyűzettel ellátott mobiloknál az az újítás is, hogy a szoftver a számítógépes böngészőkhöz hasonlóan az első néhány betű beütése után automatikusan kiegészíti az internetes címet az előzmények és a könyvjelzők alapján.

A JSR-75-tel rendelkező mobilokhoz további extrák is megjelentek a 4.1-es verzióban; ilyen a weboldalak lementhetősége és offline üzemmódban történő megjelenítése, illetve az a lehetőség, hogy abban az esetben is lehet vele fájlokat le- és feltölteni, ha nem az Opera Mini a készülék beépített böngészője. A frissítés a http://operamini.com címről letölthető, akár közvetlenül mobiltelefonról is.

A tavaly megjelent Opera Mini 4 volt az első olyan mobilkészülékekre szabott internetböngésző, amely a teljes oldalt megjeleníti miniatűrként úgy, hogy a felhasználók tetszés szerint kinagyíthatják a részleteket, amelyek így nemcsak olvashatók, de egyúttal a weboldal beépített elemei (például linkek, plug-in szoftverek, stb.) is teljes mértékben működőképesek. A szoftver nem véletlenül népszerű, sok mobiltelefon mellett ez fut például a Nintendo DS játékgépen is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14