Bozsó Julianna lett az Év Informatikai Cégvezetője

forrás Prim Online, 2008. június 6. 12:24

Idén tizenegyedik alkalommal adták át az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) által alapított díjat, amellyel a szektor kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalati vezetőit ismerik el. A Gyurós Tibor nevét viselő díj bíráló bizottsága idén is a szakma legtöbb szavazatot kapott jelöltjei közül választotta ki a két győztest. 2008-ban az Év Informatikai Cégvezetője Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezetője, az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója pedig Fazakas András, a Nav N Go Kft. operatív igazgatója lett. A díjakat Keresztesi János az IVSZ nemrégiben megválasztott új elnöke, Baja Ferenc kormányzati informatikáért felelős kormánybiztos és Kroó Norbert, a Bíráló Bizottság elnöke, az MTA alelnöke adta át.

A neves napi- és hetilapok főszerkesztőiből, illetve informatikai szakemberekből álló zsűri az IKT szektor szakembereinek jelölései alapján választotta ki a 8 pályázatot benyújtó szakember közül „Az Év Informatikai Cégvezetőjét” és „Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozóját”. Az előbbi elismerést idén Bozsó Julianna, a VirusBuster Kft. ügyvezetője kapta, aki egyik alapítóként 1997 óta irányítja a teljes körű IT biztonságtechnikai megoldásokat kínáló vállalatot. Az alapítástól eltelt 11 évben a VirusBuster Kft. egy 6 fős, 8 milliós árbevételű cégből egy 625 milliós, 58 fős céggé fejlődött, amelyben Bozsó Juliannának jelentős szerepe van.

Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója címet a Nav N Go Kft. operatív igazgatója, Fazakas András kapta. A fiatal szakember 2005-ben csatlakozott a Nav N Go csapatához, ahol olyan vállalati struktúrát alakított ki, amely a nemzetközi piac igényeinek megfelelően egy folyamatosan bővülő és megújuló iparágban is megállja a helyét. A Nav N Go vállalatának növekedését Fazakas András építő munkája kísérte végig, így lett mára a 10 fős „garázscégből” egy majdnem 250 főt alkalmazó navigációs szoftveróriás, amelynek termékei olyan csúcsmárkák termékeiben futnak, mint a HP, a Sony PSP, a Clarion, vagy az Asus.  Az operatív igazgató legnagyobb feladatának azt tartja, hogy stabil hátteret biztosítson ahhoz, hogy a Nav N Go elérje célját, miszerint piacvezető szoftverfejlesztő cég lehessen.

Kulcsszavak: CIO IVSZ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50