Symantec: Megújított megfelelőségi folyamat

forrás Prim Online, 2008. június 24. 11:34

A Symantec jelentős frissítést jelentett be a vállalatok informatikai irányítási, kockázati és megfelelőségi (IT GRC) kezdeményezéseit támogató, a megfelelőségi folyamatot automatizáló megoldásához, a Control Compliance Suite 9.0-hoz. A Symantec Control Compliance Suite-tel az információvagyonra leselkedő veszélyek és a megfelelőség költségeinek csökkentése érdekében automatizálhatók a lényeges informatikai megfelelőségi folyamatok.

Az informatikai irányításnak csökkenő költségvetés mellett egyre inkább igazodnia kell az üzleti célokhoz. A vállalatvezetők azt kívánják az informatikától, hogy biztosítsa mind a belső, mind a külső rendelkezéseknek való megfelelést, miközben kézben tartja a kockázat és a megtérülés kényes egyensúlyát. A megfelelési folyamatok automatizálása adja a kulcsot ahhoz, hogy gazdaságosan és fenntartható módon meg lehessen felelni ezeknek a követelményeknek.

Az informatikai kockázatfelmérési és megfelelési képességek egyetlen integrált megoldásba történő egyesítésével a Symantec elősegíti, hogy ügyfelei jobban összehangolhassák az informatikai megfelelést és az üzleti kockázatot. Az IT GRC gyakorlatának megerősítése érdekében a Control Compliance Suite használatával a szabályozó rendelkezések alapján létrehozott szabályzatoktól az informatikai irányítás felmérésén át a hiányok orvoslásáig, és végül a részletes beszámolók létrehozásáig lefedhető az informatikai megfelelés teljes életciklusa.

A Symantec Control Compliance Suite a világ legnagyobb és legbonyolultabb informatikai infrastruktúrájához is rugalmas és méretre szabható telepítési beállításokat kínál. Alkalmazása teljes körűen kiterjed a szabályozások tartalmára, a keretrendszerekre és a leginkább bevált gyakorlatra. A Control Compliance Suite várhatóan idén ősszel megjelenő új változata fel tudja mérni az informatikai környezetek legszélesebb körének informatikai irányítását, valamint kockázatfelmérő képessége gyorsan felismerhetővé és helyrehozhatóvá teszi a szervezetnél a legnagyobb veszélynek kitett informatikai értékeket.

A Control Compliance Suite 9.0 új modulja, a Symantec Security Information Manager 4.6 lehetővé teszi a naplóadatok gyűjtését, tárolását és elemzését, valamint a védelmi zavarok figyelemmel kísérését, rangsorolását és az azokra történő reagálást. Ennek eredményeként a védelmi részlegek elővigyázatosságból az eseményekkel egyidejűleg kísérhetik figyelemmel az informatikai vagyont fenyegető veszélyeket, és meg tudnak felelni a zavarokra való reagálással és a naplók kezelésével kapcsolatos elvárásoknak. A Symantec Security Information Manager 4.6 modullal több domain kezelhető, így a legnagyobb vállalatok és védelmi szolgáltatók igényei is kielégíthetők.

A Control Compliance Suite a Symantec Global Services védelemvezérlő megoldáskészletének fontos része. A Symantec választási lehetőséget biztosít abban, hogy az erőforrások maximális kihasználása érdekében az ügyfelek miként kezelik a védelmi és megfelelőségi környezetüket: saját erőforrásaikat használják a Symantec termékeivel és a képzéshez igénybe veszik a Symantec Education Services-t, a saját személyzet és a Symantec tanácsadóinak kombinációját választják vagy alvállalkozó igénybe vételével a vezérelt szolgáltatások mellett döntenek.

Licencelés és elérhetőség

A Control Compliance Suite 9.0 várhatóan 2008 őszén jelenik meg. A Symantec Security Information Manager 4.6, amely a Control Compliance Suite 9.0 moduljaként lesz kapható, már elérhető, és vagy közvetlenül, vagy a Symantec egész világra kiterjedő, értéknövelt viszonteladói, terjesztői és rendszerintegrátori hálózatában vásárolható meg.

Kulcsszavak: ügyvitel security Symantec

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14