Célzott reklámok a plazmatévéből

Genda Csongor Zoltán, 2008. július 21. 18:13

A NEC a Tokióban megrendezésre kerülő Fuji Television Festivalon bemutatja legújabb innovatív termékét, egy a néző nemét és korát felismerő reklámszóró képernyőt.

Minden bizonnyal felcsillan azon hirdetőknek szeme, akik hallottak a japán elektronikai konszern új fejlesztéséről, hiszen annak segítségével célzott reklámokkal tudják majd bombázni a nézőközönséget. A NEC 50" átmérőjű (127 cm) paneljében egy kamera is helyet kapott, ami figyeli az előtte ülő személyt, s megállapítja annak korát és nemét, ezt követően pedig a célcsoport érdeklődési körének megfelelően jeleníti meg a képernyőn a spotokat. Ha az eszköz észleli például, hogy egy 20 év körüli nő ül a televízió előtt, akkor női illatszereket mutat annak, nem pedig férfi borotvát. "A hagyományos reklámszóró kijelzők nem képesek különbséget tenni az emberek között, ezért mindenki ugyanazt látja azok felületén. Mi viszont a hirdetést a vásárló igényeihez igazítjuk"- nyilatkozta Hiroshi Takahashi, a NEC részéről.
Az innovatív panelt a Fuji kiállításon lehet majd megtekinteni, annak forgalmazásával kapcsolatos részleteket nem közölt a gyártó.

Kulcsszavak: NEC reklám televízió

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55