Túlhevült iPod nano-k okoztak tüzeket Japánban

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 20. 08:05

A japán Kereskedelmi Minisztérium három olyan esetet regisztrált, amikor az Aple iPod nano lejátszóinak túlhevülése tüzet okozott, az Apple pedig állítólag további két, kisebb személyi sérüléssel is járó alkalomról számolt be.

A tűzeseteket okozó iPod nano készülékek nagy valószínűséggel még 2005 és 2006 folyamán kerültek forgalomba a távol-keleti szigetországban. Az Apple egyelőre nem kommentálta hivatalosan a baleseteket, a minisztériummal azonban nem nyilvánosan közölte, hogy a készülékek akkumulátorainak hibája okozhatta a túlmelegedést és a tüzeket. A japán minisztérium által ismert három balesetben senki sem sérült meg, azonban a gyártó állítólag további két olyan, szintén Japánban megesett tűzről tud, amelyekben kisebb sérüléseket is szenvedtek a nano-felhasználók vagy a körülöttük tartózkodók.

A japán Kereskedelmi Minisztérium, a hatóságok és az Apple egyelőre zártkörű, közös nyomozást folytatnak az ügyben, az egyik magát megnevezni nem akaró hivatalnok azonban úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy az ismétlődő tűzesetek után végre illene az Apple-nek a nyilvánosság elé állva megfelelő tájékoztatást adnia a közvéleménynek.

Kulcsszavak: security iPod Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50