Flash-bannerek manipulálják a Clipboard-ot

Genda Csongor Zoltán, 2008. augusztus 20. 09:10

Több biztonságspecialista is arról számolt be, hogy rohamosan terjed egy újfajta támadási megoldás, a hackerek megbízható weboldalakon manipulált reklámokon keresztül próbálják megfertőzni az internetezők számítógépeit.

Számos fórumbejegyzésben olvasni az új megoldásról, az áldozatok többsége olyan honlapok meglátogatása után észlelte a rendellenességeket, mint a Digg, NewsWeek vagy az MSNBC. A szakemberek elmondása szerint a hackerek olyan kódot építettek be bizonyos Flash-reklámokba, melyekre ha rákattintanak a felhasználók, akkor egy URL-cím másolódik a vágólapra, s innentől a CTR+V megnyomásakor csakis az jelenik meg. A szóban forgó weboldalon egy állítólag vírusoktól védő szoftvert ajánlanak fel letöltésre a hackerek. Az új támadási forma különösen veszélyes, ugyanis a Script nem válogat, megfertőzi a Windows-on kívül a Mac OS és Linux rendszereket is, ha azokra Firefox, Internet Explorer vagy Safari van telepítve.
A támadás ellen a FlashPlayer kikapcsolásával lehet védekezni, vagy ha már megtörtént a baj, akkor a számítógép újraindítása után törlődik a vágólap tartalma.

Kulcsszavak: security reklám

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59