Több mint százezer brit bűnöző adata tűnt el

Genda Csongor Zoltán, 2008. augusztus 22. 18:30

A brit belügyminisztérium szóvivője egy mai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy százezernél is több, a szigetországban élő bűnöző adatait veszítették el.

Már meg sem lepődünk, ha azt olvassuk, hogy ismét komoly adatvesztés történt Nagy-Britanniában, ugyanis már megszokhattuk, hogy időről időre az ilyen incidensektől hangos a média. Most egy a minisztériummal szerződésben álló külső cég tehető felelőssé az adatvesztésért. Az információkat tároló USB-stick eltűnésének körülményeiről egyelőre nem sokat tudni, annyi azonban bizonyos, hogy a pendrive-on 84 ezer fogva tartott és 33 ezer visszaeső bűnöző személyes adata volt. A hatóságok az ügyben nyomozást rendeltek el.
A mostani eset nem egyedi, legutóbb például júniusban egy londoni vonaton hagytak ott egy az Al Kaidával és az Irakban állomásozó biztonsági erőkkel kapcsolatos aktacsomót. Tavaly több mint 25 millió gyermeksegélyt kapó állampolgár adata tűnt el, s arról már ne is beszéljünk, hogy az állami irodákból ezernél is több laptop veszett el rejtélyes módon.

Kulcsszavak: security adatvédelem

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55