Az Xbox Live-on keresztül is aktivizálják a fiatal amerikai szavazókat

Milkovits Gábor, 2008. augusztus 23. 09:10

A közelgő novemberi amerikai elnökválasztás előtt a Microsoft szerződést kötött a „Rock The Vote” nevű civil szervezettel arról, hogy a cég Xbox Live online szolgáltatásán keresztül is a szavazáson való részvételre biztathatják az amerikai fiatalokat.

Amellett, hogy a szervezet az elnökválasztáson történő részvételre buzdítja majd az Xbox 360 játékkonzolhoz kapcsolódó internetes szolgáltatást igénybe vevő fiatalokat, egy fórumot is létrehoznak az Xbox Live-on belül, ahol megoszthatják majd egymással a véleményüket. És nemcsak egymással, mert a későbbiekben a Microsoft és a Rock The Vote közösen meg kívánnak jelenni a Demokrata és a Republikánus pártok választási nagygyűlésein, ahol tájékoztatják majd a jelölteket és az egybegyűlteket az Xbox-os fiatalok által a fórumon megjelentetett álláspontokról és nézetekről.

Heather Smith, a Rock The Vote igazgatója hivatalos közleményében leszögezte, hogy céljuk legalább 2 millió amerikai fiatal rábeszélése az elnökválasztáson való részvételre, ehhez pedig ott kell megkeresni őket, ahol megtalálhatók. Smith szerint az Xbox platform és az Xbox Live online szolgáltatás ilyen helyek; a szervezet egyébként korábban a MySpace közösségi portállal is kialakított hasonló együttműködést. Az Xbox Live-nak májusban 26 országban mintegy 12 millió bejegyzett (fizetős) felhasználója volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14