Panasonic az IFA 2008-on: "Élet nagyfelbontásban"

forrás Prim Online, 2008. augusztus 29. 08:02

A Panasonic a Berlinben augusztus 29. és szeptember 3. között megrendezésre kerülő IFA 2008 Fogyasztói Elektronika Kiállításon bemutatja legújabb digitális audiovizuális termékeit és technológiáit. Ahogy a nagyfelbontású (HD) televíziók és más audiovizuális eszközök közötti összekapcsolhatóság továbbfejlődik, új funkciók és életmódot javító kényelmi megoldások egész sorát lehet megvalósítani, melyekkel a vizuális szórakoztatás élménye valósághűbb mint valaha. A Panasonic ezeket a termékeket és technológiákat az 5.2 a/b csarnokban található pavilonjában fogja a közönség elé tárni.  Az Élet nagyfelbontásban mottóval a Panasonic legfrissebb, legmodernebb termékeit készül bemutatni, amelyek a legújabb nagyfelbontású (HD) technológiákat alkalmazzák.

Vállalati színpad: A Panasonic HD világa

A Panasonic büszkén mutatja be az Élet nagyfelbontásban következő generációs koncepcióját a LiveLab lenyűgöző előadásában – hat New York-i előadóművész táncol modern hip-hop zenei aláfestésre három 460cm-es képátlójú képernyő előtt. A táncosok, akiket eredetileg a Panasonic hozott össze, a VIERA plazmatelevíziókkal összekapcsolható, egyre nagyobb számú termékre hívják majd fel a figyelmet. A látogatók a Panasonic jövőről alkotott vízióját is megismerhetik, amely azon az elképzelésen alapul, hogy plazmatelevíziói állnak majd az otthoni szórakoztatás középpontjában. Ezen kívül az előadás azt is képi formába önti, hogyan járul hozzá a Panasonic a környezetbarát termékek új világához, amelyekkel nagyobb energiahatékonyság valósítható meg. Naponta hét előadás lesz reggel 10:30-tól kezdődően.

Forradalmi plazmatechológiák

A VIERA területén a Panasonic több új plazmatelevíziós fejlesztését is felfedi, köztük a fényerő megtartása mellett az energiafogyasztást a felére csökkentő dupla hatékonyságú technológiával ellátott 108 cm-es kijelzőpanelt, és új, ultravékony, 123 cm-es, 148 cm-es és 166 cm-es plazma kijelzőket, valamint a világ legnagyobb, 384 cm-es továbbfejlesztett HD plazma kijelzőjét.

Szintén szerepelnek a kiállításon a VIERA internettel összekötött HD televíziói VIERA CAST funkcióval, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül televízióikról könnyedén elérhessék és megtekinthessék a legújabb videotartalmakat, például a legfrissebb sporthíreket, Eurosport interjúkat.

A Panasonic első vezetéknélküli HD audio/video átviteli rendszerét is bemutatja a kiállításon. A rendszer lehetővé teszi a HD videojelek átvitelét tömörítetlen formátumban a televízió és más AV berendezések, például Blu-ray Disc lejátszó között a minőség romlása nélkül. A látogatók a VIERA plazma és LCD televíziók teljes termékskáláját is megtekinthetik a 66 cm-es képernyőmérettől a 264 cm-es modellig.

A legújabb digitális fényképezőgépek és HD kamkorder fejlesztések

A Panasonic bemutatja LUMIX digitális fényképezőgép családjának legfrissebb tagjait, köztük a Lumix LX3-ast, az új kompakt fényképezőgépet, amely a kreatív fényképezés érdekében teljesen manuális működtetést is lehetővé tesz. Az új készülék ezenkívül F2,0-2,8 nagy fényerejű, 24-60 mm gyújtótávolságú Leica DC Vario-Summicron objektívvel és új, nagy érzékenységű, multiformátumú CCD-vel rendelkezik.

A Panasonic kiállított termékei között szerepel még az SD100 és a HS100, két új HD kamkorder 3MOS érzékelőrendszerrel. Mindkét modell képes SD-kártyára rögzíteni, és a HS100 ezenkívül egy 60 GB-os merevlemezzel is rendelkezik. A kamkordereket a világon elsőként iA (Intelligens automata) funkcióval is felszerelték, melynek segítségével a felhasználók egyszerűen készíthetnek gyönyörű felvételeket. Az új manuális beállítógyűrűnek és a keresőnek köszönhetően ezek a kamkorderek ideálisak a haladó felhasználók számára.

Azok a látogatók, akik szeretnék kipróbálni ezeket az új funkciókat, korlátozott számban kibérelhetnek digitális fényképezőgépeket és videokamerákat a kiállításon.

A Blu-ray felvevő megérkezik Európába


Az otthoni AV területén bemutatásra kerülnek a legújabb Blu-ray termékek, köztük az Európában újdonságnak számító Blu-ray felvevő (még csak Franciaországban kapható), valamint a legfrissebb Panasonic Blu-ray lejátszó a speciális „BD live” funkcióval, amely a jövőben lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy kvízekben vegyenek részt, és olyan interaktív játékokban mérjék össze az erejüket, amelyek a Blu-ray lemezek bónusz filmes tartalmához kapcsolódnak. Az otthoni AV területéről Blu-ray házimozi rendszereket is bemutat a Panasonic, ahol a látogatók megtapasztalhatják a Blu-ray minőségű képek erejét 264 cm-es plazmatelevízión, 7.1 csatornás surround hangzással kísérve.

90 éve a termékek és technológiák fejlesztésének élén

A működésének 90. évfordulóját idén ünneplő Panasonic hosszú történetéből is bemutat néhány terméket és technológiát, amelyek révén a vállalat napjaink egyik innovátorává válhatott. A technológia terén megszerzett vezető szerep mellett a Panasonic számára 1918-as alapítása óta mindig is fontosak voltak a társadalmi értékek. Világszerte megtalálhatók a vállalat társadalmi és környezetvédelmi elkötelezettségének példái.

A Panasonic IFA 2008-as szerepléséről további információk a következő oldalon találhatók: www.panasonic.net/exhibition/.

Kulcsszavak: Panasonic IFA

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50