Videó-távfelügyelet a hagyományos biztonsági rendszerek árának töredékéből

forrás Prim Online, 2008. augusztus 29. 09:06

Mostantól egy lakás vagy üzlethelység videó-távfelügyelete a hagyományos biztonsági rendszerek árának töredékéből is megoldható, és ehhez még csak hálózatot telepíteni vagy kábeleket fektetni sem kell.

A Logitech bejelentette, hogy a digitális-élettér portfoliójához nemrégiben hozzáadott biztonsági videokamerák most először Európában is kaphatók lesznek. Mindkét PC alapú megfigyelő-kamerához 15 perc alatt összeállítható „szereld magad” csomag tartozik. A telepített rendszer kérésünkre e-mail értesítőt küld, amikor mozgásérzékelői jeleznek, a kamerák képei pedig egy internetre csatlakoztatott számítógép segítségével távolról is ingyen, élőben nézhetők.

Az első két Logitech videó-megfigyelő kamera kezdőcsomagokban vagy kiegészítő kameraként külön is megvásárolható. A most megjelenő, összesen négy termék: a Logitech® Indoor Video Security Master System beltéri rendszer, a Logitech® Outdoor Video Security Master System kültéri rendszer, és a kiegészítő kamerák, a Logitech® Indoor Add-On Camera beltéri használatra és a Logitech® Outdoor Add-On Camera kültéri használatra.

Egyszerű üzembe helyezés és „konnektoros” adatátvitel
A lehető legegyszerűbb telepítés érdekében a Logitech vezeték nélküli videó-megfigyelő rendszere az újdonságnak számító HomePlug műszaki megoldást használja, ami a lakásban már meglévő elektromos hálózaton továbbítja a videojeleket. Ennek is köszönhető, hogy a rendszer akár 15 perc alatt üzembe helyezhető, és ehhez nem kell kábeleket elvezetni vagy hálózatot kiépíteni. A lakás biztosításához mindössze három egyszerű lépést kell megtenni: telepíteni a Logitech® Command Center szoftvert a számítógépre, bedugni az USB vevőegységet és csatlakoztatni a kamerákat az elektromos hálózatra. A HomePlug eljárással továbbított videókép titkosítva van, így illetéktelenek nem férhetnek hozzá.
A kamerák felszerelése után azok képét élőben vagy felvételről is nyomon lehet követni. A látóterükben történő mozgást automatikusan érzékelik, és közvetlenül a számítógép merevlemezére rögzítenek, ahonnan egyszerű visszajátszani vagy archiválni az anyagokat. Az intuitív PC-s felületen könnyű eligazodni és elvégezni a szükséges beállításokat.

Mobiltelefon üzenetek és ingyenes távfelügyelet
A Logitech videó-megfigyelő kameráinak köszönhetően nyugodtabbak lehetünk hátrahagyott otthonunk felől, még utazás közben is. Ha a lakásban mozgás van, a rendszer azonnal e-mail vagy mobiltelefon üzenetben értesít. A kamerák képét egy számítógépről vagy Windows Mobile telefonról akár élőben is megnézhetjük, ha belépünk a jelszóval védett internetes felületre.
A lehető legnagyobb védettség érdekében akár négy kamerát is telepíthetünk, és ez lehet a beltéri vagy a kültéri modellek bármilyen variációja.

Ár és elérhetőség
A Logitech videó-megfigyelő termékei várhatóan augusztusban jelennek meg Európa-szerte. A beltéri Logitech Indoor Video Security Master System és a kültéri Logitech Outdoor Video Security Master System kezdőcsomagok ajánlott fogyasztói ára €299,99. A beltéri Logitech Indoor Add-On Camera és a kültéri Logitech Outdoor Add-On Camera kiegészítő kamerák ajánlott fogyasztói ára €249,99.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50