Fujitsu Siemens: új tárolórendszer az adatközponti fájlszolgáltatások konszolidálásához

Takács Zsolt, 2008. szeptember 9. 12:10

A Fujitsu Siemens CentricStor FS (File Services) rendszere kimondottan olyan cégeknek készült, amelyeknek megoldást kell találniuk egyre bővülő strukturálatlan adattömegük tárolására. A CentricStor FS támogatja a fájlszolgáltatások konszolidálását, és hatékony, megbízható módon kezeli a növekvő adatmennyiségek egyre égetőbb problémáját.

A CentricStor FS szinte korlátlanul skálázható pár száz GB-tól egészen több száz TB-ig. A rövid válaszidő és az áteresztő-kapacitás mellett rendelkezésre állás terén is a maximumot nyújtja. Bevezetéskor a Fujitsu Siemens ötféle – 7,2 és 384 terabájt közötti tárkapacitású – modellel lép piacra.

A CentricStor FS konfigurációk fürtözöttek, és mind kapacitás, mind pedig adatáteresztő képesség szempontjából gyakorlatilag végtelen skálázhatóságot és rendkívül rövid válaszidőt nyújtanak. Megkönnyítik a több tároló-erőforrás és a nagyobb teljesítmény iránti igény kielégítését. A CentricStor FS több különböző klienst képes párhuzamosan kiszolgálni, és alapkiépítésben tartalmazza az automatikus klienshozzáférést és kapacitáskiosztást támogató terheléselosztási képességet.

A CentricStor FS adminisztrátorainak a rendszer méretétől függetlenül mindig csak egy fájlrendszert kell felügyelniük a központi, böngészőalapú adminisztrációs felületen. Könnyen újabb tárolóegységeket adhatnak a rendszerhez: az új hardver felismerése és a rendelkezésre álló sávszélesség és kapacitás optimális hasznosításához szükséges konfigurálás is automatikusan zajlik. Egyszerűségének köszönhetően még a legnagyobb kapacitású CentricStor FS rendszer is egy napon belül üzembe állítható.

A CentricStor FS tökéletesen kielégíti az adatközpont-rendszerek rendelkezésre állási követelményeit. A beépített rendszerfigyelés korán figyelmeztet a potenciális problémákra. Ha pedig egy komponens meghibásodik, automatikus át- és visszaállási (failover és fallback) eljárások tartják fenn a CentricStor FS rendszer üzemképességét. A folyamatos, megbízható működéshez a Fujitsu Siemens Computers által nyújtott 7x24 órás globális támogatás és a távhozzáférési lehetőség is hozzájárul.

A CentricStor FS skálázhatósága folytán lehetővé teszi, hogy a vállalat a legkisebb modelltől induljon, és szükségletei bővülésével együtt növelje a kapacitást. A CentricStor FS két módon is költséget takarít meg. Egyrészt, mivel horizontálisan bővíthető rendszer, a vállalatnak nem kell kihasználatlan többletkapacitást vásárolnia. Másrészt, mivel üzemeltetése erősen automatizált, a rendszergazdai feladatok idő- és munkaigényét is csökkenti.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59