Sun Microsystems: xVM újdonságok és Microsoft együttműködés

forrás Prim Online, 2008. szeptember 19. 11:43

A Sun megkezdte a Sun xVM Server szoftver, illetve a Sun xVM Ops Center 2.0 forgalmazását, amelyek kulcselemei a cég átfogó virtualizációs stratégiájának. A Sun xVM virtualizációs portfolió olyan nyílt forráskódú, rugalmas programcsomag, amely az iparág legerőteljesebb virtualizációs megoldásait kínálja a munkaasztaltól az adatközpontokig.

A Sun a  virtualizációs szolgáltatáscsomagját kiegészítette a Sun xVM Server szoftverhez, illetve az xVM Center 2.0-hoz kialakított átfogó támogatással és szolgáltatásokkal, amelyek segítenek az ügyfeleknek, partnereknek az adatközpontok virtualizációjában, valamint ellenőrzésében. Emellett a vállalat elindította az xVMserver.org webhelyet, amely egy új, nyílt forráskódú közösségnek ad otthon. Innen a fejlesztők letölthetik a Sun xVM Server első forráscsomagját, a www.xvmserver.org webhelyen pedig hozzájárulhatnak a termék fejlesztéséhez és fejlődési irányának meghatározásához. A Sun xVM virtualizációs portfolió további elemei, így a Sun xVM VirtualBox szoftver, valamint a Sun xVM Ops Center is nyílt forráskódú és azonnal, ingyenesen letölthető a www.openxvm.org címről.

A mostani bejelentéssel a Sun xVM Server szoftver és az xVM Ops Center 2.0 is része lett a cég xVM termékportfoliójának, amelyhez hozzátartozik az asztali virtualizációhoz fejlesztett Sun xVM VirtualBox szoftver, továbbá a virtuális munkaasztal konszolidációját és kezelését szolgáló Sun Virtual Desktop Infrastructure (VDI) szoftver is. A Sun xVM platform a legelterjedtebb x86/SPARC-alapú operációs rendszereket – a Windowst, a Linuxot és a Solarist – célozza meg, a korlátlan virtualizáció és működés érdekében.

Vezető operációs rendszerek támogatása
– Az új Sun xVM Server szoftverrel a Sun egy egyszerűen használható, nyílt forráskódú, adatközpont szintű szerver- virtualizációs megoldást nyújt heterogén terhelések virtualizációjához és kezeléséhez. Sun x86 platformokon támogatja a Windows, RedHat, SUSE Linux, Solaris és OpenSolaris operációs rendszereket.  Modern, webalapú grafikus felhasználói interfésze révén a Sun xVM Server szoftver beépített rendszerfelügyeleti funkcionalitást biztosít böngészőn keresztül, emellett pedig nagyvállalati szintű méretrugalmasságot, megbízhatóságot és biztonságot nyújt. A Sun xVM Server szoftver képes együttműködni a VMware megoldásokkal, és ugyanazokat a virtuális merevlemez-, illetve eszközformátumokat alkalmazza, így az ügyfelek egyszerűen mozgathatják a terheléseket a VMware ESX és a Sun xVM szoftver között.

Microsoft együttműködés
Sun a következő xVM szerver Windows Server hitelesítésével és a Sun Ray vékony kliensek számára új Hyper-V támogatással bővíti a keresztplatformos együttműködést a Microsoft Corporationnel.  A vállalat továbbá az xVM platformmal való integráció és együttműködés egyszerűbbé tétele érdekében nyílt forráskódú elérést biztosít virtualizációs szoftverének kulcsfontosságú elemeihez az OpenxVM.org közösségen keresztül.

A Sunnak a Microsoft szerver- virtualizáció hitelesítési programjában (Server Virtualization Validation Program) való részvétele keretében a Sun xVM Server szoftver tanúsítványt szerez a Microsoft Windows Server 2008, 2003 és 2000 változataival való kompatibilitásról. A Microsoft és a Sun ügyfelei így egyaránt kihasználhatják a közös támogatása által nyújtott előnyöket. A két vállalat továbbá azon dolgozik, hogy a Solaris operációs rendszert hitelesített vendég operációs rendszerként kínálhassák Hyper-V platformon keresztül Windows szerveren, és a tervek szerint ez a Windows Server 2008 2. javítócsomaggal jelenik meg. A Sun emellett lehetővé teszi a Sun Ray vékony klienseket használó ügyfeleknek, hogy Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V platformon vendég operációs rendszerként érhessék el a Windowst, így bővítve a Microsoft-technológiák támogatását.

Kulcsszavak: Sun Microsoft +céginfo opsys

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50