Megjelent az Outpost új verziója

forrás Prim Online, 2008. október 5. 08:20

Magyarul is megjelentek a jól ismert Outpost termékcsalád legújabb verziói: az Outpost Firewall Pro, az Outpost Security Suite Pro és az Outpost Antivirus Pro 2009.

Az Outpost Security Suite 2009-et a korábbi változataihoz hasonlóan az Outpost tűzfalának alapjaira fejlesztették, amely kémprogram- és vírusvédelemmel, a saját rendszer védelmével, webfelügyelettel és spamszűréssel egészül ki.

Az Outpost Firewall 2009 tűzfal webfelügyeletet és kémprogramvédelmet is nyújt, valamint védi a saját rendszert (a számítógép beállításait).

Az Outpost Antivirus 2009 kémprogram- és vírusirtó, amely ezenkívül szintén rendelkezik a saját rendszer megelőző védelmével, vagyis nem engedi, hogy az adatbázisába akár még be sem került kártevők engedély nélkül módosítsák a számítógép működését.

Tekintsük át, miben új az Outpost 2009 termékcsalád a korábbiakhoz képest!

Felhasználói felület és irányítás

  • A védelmi állapot áttekintő megjelenítése: Az új, vezérlőpulthoz hasonló Saját biztonságom felület könnyen áttekinthető módon jeleníti meg az Outpost aktuális védelmi állapotát a frissítésektől a védelmi szintekig.
  • Egyszerű váltás az egyszerű és a bővített nézet között: A program főablakát a felhasználó saját igénye szerint, könnyedén testre szabhatja az Egyszerű és a Bővített nézet közti váltás segítségével.
  • Még jobban kezelhető napló: Az Outpost 4.0 jól bevált részletes naplója a kategóriánként szűrhető és rendszerezhető naplóbejegyzésekkel ismét elérhető az új verzióban.
  • Új Aktív folyamatok figyelő: Ez a szolgáltatás minden, az adott pillanatban működő folyamatot felsorol. A bejegyzések kibonthatók, így gyors hozzáférést biztosítanak a folyamatok legfontosabb jellemzőihez.
  • Részletesebb tájékoztatást nyújtó Hálózati tevékenységek napló: Az Outpost 2009 Hálózati tevékenység valós idejű naplójának megjelenítését újratervezték, a hálózati kapcsolatokat aszerint csoportosítva, hogy melyik alkalmazáshoz tartoznak.


Teljesítmény

A cél a minél kisebb erőforrás-felhasználás és a minél nagyobb hatékonyság összeegyeztetése volt. Az Outpost 2009 szembeszáll a régi beidegződésel, hogy egy biztonsági szoftver minél nagyobb védelmet biztosít, annál inkább leterheli és lelassítja a számítógépet.

A SmartScan a korábbi verziókhoz képest tízszer nagyobb sebességgel működik, az adatáramlás feldolgozása is jóval hatékonyabb. Ezt úgy sikerült elérni, hogy a program a megelőző kártevőkeresések naplóját egyetlen, védett mappában tárolja, eltérően az Outpost 2008-tól.

A Virus Bulletin 100% díjat, melyet a független brit szaklap és tesztlabor kizárólag olyan termékeknek ad meg, amelyek egyetlen, az interneten szabadon terjedő vírust sem engednek át, az Outpost 2009 vírus- és kémprogramkeresője már két ízben is megkapta. Nyáron a Windows XP Service Pack 3, szeptemberben a Windows Server 2008 platformon végzett teszt eredményét ismerték el így.

Az Outpost által védett számítógépek gyorsabban indulnak el és működnek, sebesebben végeznek kártevő-ellenőrzést és kevesebb rendszererőforrást használnak, így igazi átlátható, beavatkozást nem igényelő biztonsági megoldást nyújtanak.

Új funkciók

Az Outpost 2009 nem csak kicsinosított felhasználói felületet jelent. A termékcsalád mindhárom tagjának biztonsági magját megerősítették, hogy ellenálljon a legújabb támadásoknak és a még nem ismert kártevők által alkalmazott legveszélyesebb adatszivárgás technikáknak is. Ennek köszönhetően a hírhedten szigorú Matousec sebezhetőségi vizsgálaton az Outpost 2009 tűzfal összetevője mind a 30 versenytársát maga mögé utasította.
 

  • Kiterjesztett Rendszervédelem: A jogosulatlan rendszertevékenységekkel szembeni védekezés érdekében az Outpost 2009 a legújabb biztonsági sebezhetőségekkel szemben is fel van vértezve. Az Outpost a sebezhetőségi vizsgálatokon elért kiemelkedő eredményei a termék a valódi, az interneten  szabadon terjedő kártevők adatlopási kísérleteivel szembeni védelmi képességét mutatják.
  • Védelem a billentyűzetfigyelő kémprogramok ellen: Az Outpost 2009 Rendszervédelme a számítógép rendszereseményeit felügyelet alatt tartva a billentyűzetfigyelők tevékenységével szemben is védelmet nyújt. Ezáltal megakadályozza a személyes adatok, például a jelszavak és a bankkártyaadatok szándék ellenére történő felfedését.
  • Az IP feketelista biztonságosabbá teszi az internet böngészést: A felhasználók megadhatják, mely internetes oldalakat tekintik nemkívánatosnak, amelyekről és amelyek felé így korlátozhatják az adatforgalmat. A feketelista kialakítható kézzel vagy importálható. 
  • Az Outpost 2009 a The Bat! levelezőprogramot is támogatja: Az Outpost Bayes-rendszerű spamszűrő modulja korábban csak a Microsoft Outlook és Outlook Express levelezőit támogatta, de az új Outpost 2009 már a The Bat! népszerű levelező alkalmazással is integrálható.
Kulcsszavak: security Agnitum

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Toronyház nyolcszögletű prizma kialakítással és vízszintes elhelyezhetőséggel

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. 

2024. május 10. 17:44

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Lehet egyszerre mobil és otthoni az internet?

A mobiltelefon ma már szinte mindenki zsebében ott lapul, de a mobilozást lehetővé tévő technológia új értelmet ad az eddig vezetékkel elért otthoni internetezésnek is. Még nem szoktunk hozzá teljesen, de érdemes: nemcsak kábelen lehet otthon netezni, hanem mobilinterneten is, méghozzá úgy, hogy teljes értékű otthoni internetszolgáltatáshoz jutunk. Ez nemcsak azokon a helyeken jelent alternatívát, ahol a vezetékes internet nem elérhető, hanem önmagában is jár előnyökkel, főleg, ha 5G-mobilhálózatról van szó.

2024. május 8. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36