Innovatív technológiai megoldásokat mutat be a KFKI

Kovács Attila, 2008. október 15. 16:30

Tematikus infokommunikációs megoldások bemutatásával, közel 400 szakmai érdeklődő részvételével nyílt meg ma Újpesten a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. kétnapos partner- és felhasználói rendezvénye. A cég szakemberei a nagyvállalatok mellett a kis- és közepes vállalatok számára is prezentálnak különféle technológiai megoldásokat.

A KFKI  három fő téma köré (iroda, szálloda, felügyeleti központ) építette fel  élő környezeteket szimuláló alkalmazásait. Kászonyi Péter, a társaság ügyvezető igazgatója vezette körül a szaksajtó képviselőit, bemutatva egy irodai, egy szállodai környezetben megoldható különböző feladatokat, valamint a környezeteket is felügyelő központ kiterjedt funkcióit.

1. Irodai környezetben megismert funkciók: A Sun megoldásain keresztül bemutatták, hogy sok asztali PC-t használó szervezeteknél a tradicionális asztali kliensek helyett biztonságosabb (hozzáférések korlátozása pl államigazgatási, banki környezetekben, adatlopások megelőzhetők), könnyebben és olcsóbban üzemeltethető és rugalmasabb megoldás, ha vékonyklienses architektúrát vezetnek be Virtual Desktop Infrastructe megoldással. A bemutató technológiai alapjai: 2 x SunRay vékonykliens a Sun VDI megoldásának demózására (Unix / Storage BO), VMWare ESX szerver, Solaris x86 operációs rendszer VMWare alatt, SunRay Software, Connection broker.

2. Szállodai környezeti funkciók: demonstráltak egy sokszor előforduló helyzetet: felhasználó irodájától távol van, utazik. Kicsi a sávszélesség, nem lehet gépére távolról alkalmazást telepíteni, mivel az alkalmazás meglehetősen robosztus. A KFKI ezt a feladatot mégis megoldja Windows 2008 terminál szerveren keresztül. Az itt látott technológiai alapok: 1 db noteszgép a Sun Global Destop futtatásához (Unix / Storage BO), Sun Global Desktop szoftver

3. Felügyeleti központ és funkciói: VMWare virtuális szerverkörnyezetet hoztak létre; a rendezvény-installáció több éles rendszerét futtatják ESX-eken, a szervereket Virtual Centerrel menedzselik. Bemutatásra került: virtualizációval elérhető, hogy a kihasználtság megközelítse a 90%-os értéket, emeljék a rendelkezésre állást, a hardverek meghibásodása nem jár üzletileg kritikus rendszerek leállásával. Növekvő erőforrásigény esetén újabb gépek bekapcsolásával ezek a helyzetek könnyen kezelhetőek.

Kulcsszavak: KFKI

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36