Biztonsági rés az első Google Android telefonon

Kiss Ádám Zoltán, 2008. október 26. 08:49

A G1 néven futó készülék súlyos minősítésű hibája révén a felhasználót fertőzött weboldalra lehet csalni, javítás még nincs.

A T-Mobile amerikai részlegénél megjelent készülék az első, mely az új nyílt forráskódú operációs rendszert hordozza magában, így természetesen ez az első telefon, mely a szoftver hibájával szembesül. A legelső hiba, mely az Androidban felszínre került, egy fertőzött oldalakra irányító kiskapu. A hiba gyakorlati kihasználásáról még nincs információ, és ez jó hír, mivel mintegy másfél millió G1-est rendeltek elő a T-Mobile-nál, melyek értékesítése a napokban folyik, és javítás még nincs a hibához. A történtek ugyanakkor aligha meglepőek, nem csak a hiba megléte, vagy korai felfedezése, csupán néhány nappal az első Android telefon piacra dobása után. A szoftver nem azért sérülékeny, mert nyílt forráskódú, hanem mert kellően összetett ahhoz, hogy lehessen érdemben feltörni, és ezt a készülék erőforrásai is lehetővé teszik. Hasonló próbálkozások, ha nem is kivitelezhetetlenek, de egyszerűen értéktelenek egy monokróm kijelzős, leginkább telefonálásra való telefon esetében. Az első hiba korai megjelenése sem váratlan, hiszen ez mind a megtalálónak, mind az illető biztonságtechnikai cégnek presztízskérdés, jó reklám a jövőre nézve.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkeztek a HMD legújabb nyomógombos telefonjai

Ínycsiklandó tech csemegével készült a Human Mobile Devices (HMD), a ​ vállalat ugyanis épp most mutatta be legújabb kreációját, egy különleges klasszikus telefonokból álló válogatást a Nokia 215 4G, a Nokia 225 4G és a Nokia 235 4G készülékekből. A három kis nyomógombos csoda a szivárvány színeiben érkezik, 23 990 Ft fogyasztó árról indulva.

2024. május 1. 16:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14