Szigorú tűzfalteszten bizonyított az Outpost Firewall Pro 2009

forrás Prim Online, 2008. október 26. 17:42

Az Outpost Firewall Pro 2009 a 2008 nyári Matousec Transparent Security teszten több, mint 30 vetélytárs tűzfalat utasított maga mögé.

A matousec.com tesztje a tűzfalak és integrált védelmi szoftverek tűzfal összetevőjének a vizsgálatát tűzi ki célul. A sebezhetőségi vizsgálat alá vont programok összesen tíz tesztelési szinten mérethetnek meg, de csak akkor juthatnak egy szinttel feljebb ("léphetnek magasabb osztályba"), ha a meghatározott eredményt elérik az adott szinten.

A sebezhetőségi vizsgálatok alapja az adatszivárgás lehetőségének ellenőrzése. Az adatszivárgás tesztek olyan programok, amelyek segítségével megtudható, hogy adott technikák alkalmazása mellett kijátszható-e a tűzfal kifelé irányuló forgalomellenőrző funkciója. Ha a tűzfal nem tudja megakadályozni a kifelé irányuló, nem kívánt adatforgalmat, akkor az adott teszten megbukott. A Matousec által alkalmazott adatszivárgási technikák javát az interneten széltében használják a kártevő programok és a hackerek, így nagyon is húsbavágó kérdés, hogy a tűzfal megfelel-e a teszten.
Noha a tűzfal sebezhetőségi tesztek általában csak az adatszivárgás kizárásának képességét vizsgálják, vagyis azt, hogy a tűzfalon keresztül az ismert eljárások segítségével lehet-e jogosulatlanul adatokat kicsempészni az adott számítógépről, a matousec.com tovább megy ennél. Teszteli a tűzfal általános megkerülhetőségét (képes-e a kártevő vagy hacker áthatolni a védelmen), erőforrásigényét (mennyire terheli le a számítógépet a tűzfal működése), kikapcsolhatóságát (leállíthatja-e jogosulatlanul egy kártevő a tűzfalat vagy annak egy összetevőjét), kémkedés elleni védelmét (képes-e megakadályozni például billentyűzetfigyelők működését).

Az Outpost Firewall Pro 2009 a tizedik szintig eljutva és 99%-os eredményt elérve, több mint 30 hasonló terméket lekörözve lett az első a matousec.com tesztjén, olyan vetélytársakat maga mögé utasítva, mint a Kaspersky Internet Security 7.0, a ZoneAlarm Pro 7.0, a Norton Internet Security 2008, a Panda Internet Security 2008 vagy az ESET Smart Security 3.0

Kulcsszavak: security tűzfal

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14