Oracle tehetségkutató pályázat - eredmények

Fekete Gizella, 2008. október 31. 11:40

Az idén 15 éves Oracle Hungary tavasszal hirdette meg ifjúsági tehetségkutató pályázatát művészet, sport és tudomány kategóriában. A 13-17 éves fiatalok számára kiírt versenyre 60 pályázat érkezett be. A három legjobb pályamű Szabó Ildikó ifjú gordonkaművésztől, Hagymási Anita kajakostól és a megújuló energiaforrásokat kutató Slezsák Jánostól érkezett.

A márciusban meghirdetett pályázat részvételi kritériumai között, a már említett korhatárokon és az adott területen elért kiemelkedő eredményeken túl, a céltudatosság volt a legfontosabb. Ez utóbbit a pályázóknak a művészet, a sport, illetve a tudomány terülén elérni kívánt, a fejlődést példázó világos célkitűzései mentén vizsgálták. Az Oracle Hungary kollégáinak egy csoportján és a HOUG képviselőjén túl, Réz András esztéta és Kiss Balázs olimpiai bajnok kalapácsvető is az ítészek közöt volt. A kategórianyertesek a fejenként félmillió forintos pénzjutalmat további fejlődésükre fordíthatják.

A kultúra kategória nyertese, a 15 éves Szabó Ildikó gordonkajátékával számos hazai és nemzetközi versenyen indult el és nyert nyert helyezést. A négyéves kora óta zeneiskolai tanuló tehetség 2005. óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Különleges Tehetségek Osztályának tanulója.

Sport kategória díjazottja, Hagymási Anita, hét éve kajakozik. A jelenleg a Göd SE fiatal sportolókjának számos sikere közül a 2006-os Európai Olimpia Reménységek Versenyén és az idei Ifjúsági Európa Bajnokságon való részvétel voltak a legjelentősebbek.

A tudomány kategória győztese, a 15 éves Slezsák János a váci Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium 9. osztályos tanulója. A fizika, a matematika és a természettudományok területén elért kiváló versenyeredményei a jövőbeni céljait tekintve jelzésértékűek, ugyanis érdeklődése középpontjában a környezetkímélő energiarendszerekek állnak. Az általa készített, napenergiával működő gyümölcsaszaló berendezés és a szintén saját gyártású napkollektor családi gazdaságukban hasznosul. Kutatási tervei is a könyezetkímélélő megoldásokat célozzák, a pályázaton nyert összeget ehhez szükséges műszerekre, alkatrészekre kívánja felhasználni.

Kulcsszavak: Oracle-hu pályázat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50