Még egy kosarat kapott a Yahoo Ballmertől

Genda Csongor Zoltán, 2008. november 11. 11:20

A nehéz gazdasági helyzetben a Yahoo segítségre szorulna, ezért újra megkörnyékezte a vállalat a Microsoftot. Steve Ballmer azonban határozottan kijelentette, hogy NEM veszik meg az IT-céget.

Miután a Google megelégelte a felhasználóktól érkezett kritikákat, a nehézkes tárgyalásokat és a hatóságoknál rá váró hosszadalmas engedélyezési eljárásokat, és visszalépett a kisebbik konkurenssel való partnerségtől, a Yahoo kilátástalan helyzetbe került, és kétségbeesésében ismét a Microsofthoz rohant - volna. Jerry Yang vezérigazgató félretéve minden büszkeségét, egy múlt heti konferencián e szavakat mondta: "A Microsoft részéről a legjobb lépés az volna, ha megvennék a Yahoo-t, mi pedig készek vagyunk eladni a vállalatot". Nos, ez a kijelentés azért különösen meglepő Yang-tól, mert pár hónappal ezelőtt még ő ellenezte a legjobban a redmondiakkal való együttműködést. Röviddel ezután megérkezett a szoftveróriás válasza, Steve Ballmer visszafogottan ugyan, de határozottan visszautasította az ajánlatot, mondván: "Mi hosszú időn keresztül próbáltunk partnerségre lépni a Yahoo-val, akkor nem élt ezzel a lehetőséggel a cég. Most már minket nem érdekel a keresőcég".
Az egyelőre a jövő titka, hogy kit tud majd rávenni a Yahoo az akvizícióra, azt azonban már tudni lehet, hogy a Microsoft a Verizon felé kacsintgat.

Kulcsszavak: Yahoo Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55