Újabb informatikai hálózat a Synergontól

forrás Prim Online, 2008. december 8. 16:04

Újabb informatikai hálózat-építési projektet valósít meg uniós forrás igénybevételével a Synergon Informatika Nyrt. – ezúttal a Tiszafüredi Kistérség területén zajlik majd a fejlesztés.

A Földesi és Társa 2002 Kft.-vel kötött megbízási szerződés értelmében, mintegy 98 millió forint értékű projekt kivitelezője a Synergon, melyre a szolgáltató Kft. 70 %-os intenzitású uniós támogatást nyert el.
A telepítendő informatikai hálózat 25%-os előfizetői penetráció és 20%-os együttes modemhasználat mellett alkalmas a szimmetrikus 2 Mbit/sec előfizetői fel- és letöltési adatsebesség elérésére. A Synergon a fejállomás országos gerinchálózatra történő csatlakoztatását, beüzemelését, valamint a működéséhez szükséges hardver- és szoftverelemek szállítását végzi.
A Társaság feladatai közé tartozik még a fejállomást Nagyivánnal és Tiszaigarral összekötő optikai vonal tervezése, kivitelezése és beüzemelése is. Továbbá a tervek szerint a tervezési munkálatokhoz szükséges NHH építési engedély beszerzését követően a két érintett településen egy minimálisan 90%-os lefedettséget biztosító RF-hálózatot is implementálnak.
A Vállalat a GOP 3.1.1 pályázat keretein belül megvalósuló projekt során nyilvános elérési pontokat fog létesíteni három helyszínen és a hálózat használatához szükséges oktatási feladatokat is ellátja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50