Clickfree automatikus biztonsági mentő USB eszköz

Milkovits Gábor, 2009. január 6. 07:56

A Clickfree egy olyan kis hasznos eszközzel rukkolt elő, amely bármely csatlakoztatott külső USB háttértárat automatikus biztonsági másolatok mentésére állít be.

A Clickfree-t egyszerűen a számítógép USB portja, illetve az USB interfészes külső winchester kábele közé kell beilleszteni. Ezután mindenfajta külön beállítás nélkül végigpásztázza a PC-n lévő tartalmakat majd automatikusan biztonsági másolatot készít róluk a külső merevlemezen. A kiegészítő USB kábeles megoldás a felhasználók 85-95 százaléka számára hasznos lehet, ők ugyanis azok, aki egyáltalán nem mentik el még egy példányban, valamilyen külső adathordozóra fontos fájljaikat, ami a számítógép meghibásodása esetén pótolhatatlan veszteséget jelenthet a számukra.

A Clickfree saját weboldalán 60 dollárért hirdeti a praktikus terméket, de valószínű, hogy az eszköz a nagyobb kiskereskedelmi láncoknál ennél kevesebbe fog kerülni. Kérdés csak az, hogy Amerikán kívül is tervezik-e forgalmazni, kereslet mindenesetre valószínűleg lenne iránta.

Kulcsszavak: security USB adatmentés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50