Online fogadóóra hatalmas érdeklődés kíséretében

forrás Prim Online, 2009. február 9. 20:04

A hazai felsőoktatásban elsőként került bevezetésre a Microsoft Live Meeting 2007 videokonferencia rendszer, mellyel a Kodolányi János Főiskola (KJF) szervezett online fogadóórát az intézmény iránt érdeklődőknek. Több ezren látogattak el a főiskola chat oldalára, ahol középiskolások, felvételire készülők élőben kérdezhettek, chatelhettek (www.kodolanyi.hu/chat) a főiskola tanáraival a felvételi jelentkezési lapok beadása előtt.

A Kodolányi János Főiskola 2009. januárjában jelentős informatikai fejlesztéseket hajtott végre közel 30 millió forint értékben budapesti, székesfehérvári, orosházi és siófoki oktatási központjában. A magyar felsőoktatási intézmények közül a Kodolányin került elsőként bevezetésre a Microsoft videokonferencia rendszere több oktatási formában, elsősorban az e-learning alapú távoktatási programokban az online konzultációk technikai és módszertani színvonalának emelése céljából. Az e-learning alapú távoktatási programokban februártól a főiskola mintegy 1000 hallgatója rendszeresen használja majd a Live Meeting-et. Belső továbbképzés keretében több mint 50 oktatót készítettek fel a program használatára, az első félév tapasztalatai pedig fontos továbblépést jelentenek majd az szoftver hosszú távú alkalmazásában.

A Microsoft Office Live Meeting konferenciakezelő megoldás online értekezletek, képzések és események során kapcsolja össze a közönség tagjait egy megbízható, nagyvállalati szintű üzemeltetett szolgáltatás segítségével. A résztvevők előadást nézhetnek, projekteket indíthatnak, ötleteket gyűjthetnek, fájlokat szerkeszthetnek és közösen rajzolgathatnak – az utazással járó költségek és fáradság töredékéért.

·    Sokrésztvevős események színvonalas megszervezése nagy biztonsággal.
Az értekezletek akár 1250 résztvevősek is lehetnek, a Microsoft professzionális eseménykezelő szolgáltatásait használva pedig akár 2500 résztvevőt is vendégül láthat.

·    Egymástól távoli résztvevők és csoportok összekapcsolása.

A Microsoft® Roundtable eszköz által biztosított, a konferenciateremben valamennyi résztvevőt mutató 360 fokos panorámavideó még gazdagabb élményt nyújt a közös munkához kapcsolódó értekezletek esetén, a résztvevők pedig szinte úgy érezhetik, hogy a többiekkel egy helyiségben ülnek.

·    Nagyobb hatás elérése dinamikus hang- és videoanyagok révén.

A filmklipek, a Flash-animációk és a hangfájlok még emlékezetesebbé teszik a bemutatókat. Az előadók egyszerűen feltölthetik médiafájljaikat; ezeken az értekezlet résztvevői számára történő közzététel előtt a Microsoft Forefront rendszer egytől-egyig vírusellenőrzést hajt végre.

·    Munka csoportokban.
A virtuális csoporttermek használatával a résztvevők csoportokra oszthatók négyszemközti megbeszélések és a témakörök részletesebb megvitatása érdekében. A termek között könnyedén válthat, és értesítéseket is küldhet minden egyes csoportos ülés résztvevői számára.

·    Előadásvázlatok kiosztása a konzultáció előtt vagy közben.
Az előadásvázlatok eredeti fájlformátumukban a konzultációk előtt vagy közben is kioszthatók, hogy a résztvevők mindig azonos ütemben követhessék az előadást. Az előadást külön erre szolgáló berendezés nélkül, egyetlen egérkattintással rögzítheti.

·    A bemutatott anyag megértésének ellenőrzése a közönség körében.

A könnyedén létrehozható tesztekben a tartalom megértésének ellenőrzéséhez számos különböző típusú kérdés, így kiegészítendő, igaz-hamis típusú, valamint egy vagy több helyes válasszal rendelkező feleletválasztós kérdések is alkalmazhatók. A teszteredmények automatikus értékelésével és a résztvevők egyéni pontozásával értékes időt takaríthat meg.

·    A konzultációról lemaradt személyek a Microsoft Windows Media Player segítségével vagy a felvétel letöltésével egyszerűen, igény szerint megtekinthetik a rögzített előadást. A kiváló minőségű felvételek révén az előadás anyaga így többször is felhasználható.

·    A rögzített értekezletek legjobb kihasználása.
Az új gyorskeresési funkció, a fejezetek indexelése és a kiváló minőségű visszajátszási lehetőségek segítségével könnyen megtalálhatja a fontos információkat, így az értekezlet anyaga gyorsabban, célravezetőbb módon áttekinthető. A szervezeti felvételek hatékonyabb, gyakrabban használt információs eszközökké alakíthatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50