Szolgáltatók támadják a Nokia-Skype paktumot

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 2. 18:01

A Nokia a Mobile World Congress-en bejelentette, hogy a jövőben okostelefonjait Skype-al előtelepítve hozza forgalomba. Úgy tűnik azonban, hogy a partnerség nem aratott osztatlan sikert a telekommunikációs társaságok körében.

A felhasználók örömére a finn mobilgyártó úgy döntött, hogy a készülékein lévő alapprogram-csomagot kibővíti a népszerű VoIP-szoftverrel. Kezdetben az N97-es csúcsmodellt látják el az alkalmazással. A bejelentés híre azonban szúrja a szolgáltatók szemét, akik nemtetszésüket ki is nyilvánították, sőt meg is fenyegették a Nokiát. A brit O2 és Orange felszólították a finn elektronikai óriást, hogy ne telepítse mobiljaira a Skype-ot, mert ha ez megtörténik, akkor száműzik a termékpalettáról a Nokia telefonokat. A szolgáltatók félelme megalapozott, hiszen a VoiP használata révén a felhasználók óriási összegeket tudnak majd megtakarítani, mivel nem kell igénybe vegyék a drága percdíjas szolgáltatásokat, hanem csupán egy alap internetcsomagra kell előfizetniük.
Hogy a Nokia meghajol-e a szolgáltatók előtt, és felbontja-e a Skype-al kötött szerződést, azt egyelőre nem lehet tudni, minden esetre annyi bizonyos, hogy a finn vállalat nagy nyomás alatt van.

Kulcsszavak: Nokia mobilszolg Skype

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14