Heteken belül itt a Samsung döntött optikás videokamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2009. március 13. 20:05

A vállalat nagy érdeklődéssel várt új kamerája speciális kialakítású, 25 fokban döntött optikát kapott, most közzétették a várható árat és a megjelenés időpontját is.

A trendnek megfelelően ma már elvárható Full HD felbontású HMX-R10 első látásra feltűnő tulajdonsága, hogy optikája nem előrenéz a hagyományos kialakítás szerint, hanem 25 fokban megdöntve felfelé. Ez sokkal kézre esőbb használatot tesz lehetővé a 2 inches képátlójú kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny felületű LCD segítségével. A felhasználónak így könnyebb „kinéznie” a gép mögül, és instruálni például egy családi összejövetel résztvevőit, hiszen nem kell a gépet pontosan a kissé természetellenes, a de a korábbi műszaki logika által diktált vízszintben tartani.

A komponens, kompozit, valamint HDMI kimenetekkel is rendelkező camkorder 5x-ös zoomátfogású objektívje elég kisméretű ahhoz, hogy a kompakt felépítés ellenére lehetővé tegye ezt az elrendezést.

Az érdeklődő felhasználók számára jó hír, hogy Európában jóval az amerikai megjelenés előtt, már áprilisban kapható lesz az újdonság, míg a tengerentúli felhasználóknak egészen nyárig várniuk kell. A Samsung HMX-R10 árcímkéje a Full HD felbontáshoz az átlagosnál nagyobb 1/2,33 inches fizikai kiterjedésű 9 megapixeles CMOS szenzor, valamint az újszerű felépítés tükrében nem tekinthető kiugróan magasnak, 550 dollár körül várható.

Kulcsszavak: kamkorder Samsung

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50