100 dollár lett a PS2

Milkovits Gábor, 2009. április 1. 07:10

A Sony 100 dollárra vitte le az előző generációs PlayStation 2 játékkonzolok árát, elsősorban nyilvánvalóan azért, hogy ezzel is pörgésben tartsa a válságidőszakban oly fontos videójáték-eladásokat.

A több mint 20 százalékos árcsökkentés április elsején lép életbe az Egyesült Államokban és remélhetőleg minél hamarabb kiterjed majd Európára is. A lépésre alig néhány nappal azután került sor, hogy az interneten hírek keltek szárnyra az újabb modell, a PlayStation 3 árának leszállításáról. A PS3 legolcsóbb verziója is vagy 400 dollárba kerül és így rá is férne, hogy olcsóbban adja a Sony, főleg mivel elődjével ellentétben csak harmadik a konzolpiacon az eladásokat tekintve, lemaradva a Nintendo Wii és a Microsoft Xbox 360 mögött. A Sony ugyanakkor nem szívesen csökkent árat, legalábbis a jelenlegi hardverrel nem, mivel a Blu-ray meghajtó, a nagykapacitású merevlemez és más alkatrészek drágasága miatt ez veszteséget jelentene nekik.

A Sony a kilencvenes évek közepén megjelent eredeti PlayStation-nel, majd a 2000-ben kibocsátott PS2-vel bő egy évtizedig uralta a játékkonzol-piacot. Utóbbiból az eltelt 9 évben 136 millió darabot értékesítettek, a hozzá eladott játékprogramok mennyisége pedig jószerével megszámlálhatatlan. Az a tény, hogy a Sony immár tényleg olcsón tovább árusítja a készüléket valószínűleg annak tudható be, hogy habár a konzolokon nem is nyer majd sokat, a lépéssel valahogy mégis egészséges szinten tartja a hozzájuk való játékprogramok forgalmát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50