Kisebb rendszer, több szabad memória a PS3-on

Milkovits Gábor, 2010. február 25. 11:41

A Sony legújabb firmware frissítése a PlayStation 3 játékkonzolhoz jelentősen zsugorítja az operációs rendszer méretét, amivel értékes RAM-ot nyerhetnek a játékosok a készüléken.

A Joystiq internetes híroldal információi szerint a legújabb PS3 szoftverfrissítéssel a játékkonzol operációs rendszerének mérete 120-ról mindössze 50 MB-ra csökkent, miáltal 70 MB értékes RAM szabadult föl a játékprogramok számára. Mindez az eddiginél több lehetőséget ad a fejlesztők számára. Szakemberek szerint a játékok karaktere ugyan nem fog sokat változni a több RAM hatására, viszont a változás több extra effektust, jobb képfelbontást és dinamikusabb fénykezelést eredményezhet.

A játékkonzolok piacán évek óta igen erős verseny zajlik az utolsó generációs készülékek, a PS3, a Wii és az Xbox 360 között, amit a gazdasági válság csak még jobban kiélezett. A gyártók mindegyike igyekszik minél több funkciót kínálni úgy, hogy közben folyamatosan lejjebb viszi a konzolok árát. A Nintendo Wii sikere emellett abból a szempontból volt tanulságos, hogy a siker fő záloga mégiscsak a játékélmény, a Sony mostani szoftverfrissítése pedig éppen ezt a célt szolgálja.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50