Az NHH cáfol

forrás Prim Online, 2009. április 3. 14:51

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) határozottan visszautasítja a pénteki Magyar Nemzet "Bukhat az NHH vezetője" című cikkében megfogalmazott, az NHH-t és annak vezetőjét lejárató állításokat. Egyben közli, hogy az NHH elnöke, Pataki Dániel nem kapott miniszteri felkérést, nem tárgyalt ilyen szerepről és nincsenek ilyen ambíciói.

Az NHH és a hatóság élén álló Tanács 2004. január elsejei megalakulása óta folyamatosan magas szinten látja el feladatát. A hatóság, illetve a Tanács által meghozott döntések hatására az elmúlt években többször és jelentős mértékben csökkentek a magyar hírközlési piacon a nagykereskedelmi árak, miközben folyamatosan javultak a versengő szolgáltatásokat kínáló alternatív szolgáltatók pozíciói.

Mindezen lépések hatására a hatóság által felügyelt hírközlési piac talán az egyetlen olyan ágazat Magyarországon, ahol az elmúlt években folyamatosan csökkentek a fogyasztói árak, miközben a felhasználók egyre korszerűbb szolgáltatásokat vehettek igénybe, versengő szolgáltatók és technológiák közül választva.

Az NHH munkájának elismerését jelzi az a tény is, hogy 2008-ban a hatóság, illetve annak vezetője tölthette be az európai hírközlési szövetségek csoportjának (ERG, IRG) elnöki tisztét, 2009-ben pedig ő vezeti az európai frekvenciagazdálkodási szervezetek (RSPG) csoportját. Mindkét szervezet vezetőjét az európai hatóságok képviselői választják meg, évről évre.

A Magyar Nemzet cikkében szereplő, Miniszterelnöki Hivatali vizsgálatról az NHH nem tud, a MEH-hez érkezett „az NHH működését firtató dokumentumot” nem ismeri.

A Magyar Nemzet által idézett, állítólagosan „a MEH számára készített összefoglaló”  az NHH véleménye szerint nem szakmai anyag, az nem más, mint megalapozatlan, hitelrontó, rosszindulatú állítások és szubjektív vélemények gyűjteménye, vélhetően egy sértett ember vádaskodása.

Az NHH vizsgálja a rendelkezésére álló jogi lehetőségeket, egyben természetesen áll a felügyelőszerv szükségesnek ítélt vizsgálata elé.

Kulcsszavak: NHH jog média

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50