Távhozzáférési megoldás munkaállomásokhoz

forrás Prim Online, 2009. május 7. 16:35

A Fujitsu Technology Solutions bemutatta munkaállomásokhoz fejlesztett új távhozzáférési megoldását. A CELSIUS család minden modelljénél elérhető PC-over-IP technológiával a gépek beilleszthetők a központosított asztali gépes környezetbe.

Ha például a fizikai munkaállomás a vállalat adatközpontjában vagy szervertermében működik, a felhasználó a világ bármely pontjáról, íróasztaláról hozzáférhet annak erőforrásaihoz a CELSIUS Remote Access portálon keresztül. Egy szabványos IP-hálózati (pl. LAN vagy WAN) csatlakozáson keresztül megtekintheti és szerkesztheti az adatokat, hasznosíthatja a teljes grafikus teljesítményt és a munkaállomás komplett funkcionalitását.

A CELSIUS Remote Access technológia a munkaállomásba telepítendő CELSIUS Remote Access host-kártyából és a CELSIUS Remote Access asztali portálból áll. A felhasználó íróasztalán elhelyezendő portál súlya 86 dkg, magassága 22,6 cm, szélessége pedig 4,5 cm. Felhasználója maximális számítási és grafikus teljesítményt élvezhet kellemetlen mellékhatások – pl. ventilátorzaj és hő termelődés – nélkül.

Ez a használati forgatókönyv a virtuális munkahelyhez hasonló előnyöket ígér. Az adatok tárolása és a rendszer adminisztrálása itt sem helyben, hanem az adatközpontban zajlik. Mivel a felhasználó nem fér hozzá a merevlemezhez, csökken a vírusfertőzés és az adatvesztés kockázata. A rendszerek sérülés és lopás ellen is védettek – ami főként iskolai vagy felsőoktatási környezetben fontos szempont.

A CELSIUS Remote Access technológia különösen hasznos lehet olyan környezetekben, ahol több (akár nemzetközi) szolgáltató dolgozza fel a kényes vállalati adatokat. Előfordulhat például, hogy a cég több nemzetközi mérnöki irodával és tervezőstúdióval is együttműködik egy fejlesztési projektben. A távhozzáférési megoldás használata esetén a szolgáltatók akár New Yorkból, Rióból vagy Tokióból közvetlenül hozzáférhetnek az aktuális adatokhoz, de nem másolhatják le, törölhetik vagy módosíthatják őket. Így a szellemi tulajdon védelme garantált. A rendszer megkönnyíti az együttműködést az olyan országok szolgáltatóival és dolgozóival, ahol gyakran akadékoskodik a vámhatóság, hiszen maguk az adatok még virtuális értelemben sem lépik át az országhatárt – mindvégig az adatközpont archívumában maradnak. A CELSIUS Remote Access technológia a hagyományos távoli munkaállomásokhoz és a nagy grafikus teljesítményigényű tervezési feladatok kiszervezéséhez is ideális megoldás.

A CELSIUS Remote Access host-kártya egyszerűen integrálható a meglévő CPU-architektúrákba. A kártya a teljes asztali környezetet kódolja, és az IP-hálózaton (pl. a vállalati LAN-on) keresztül valós időben a CELSIUS Remote Access asztali portálra továbbítja. A PC-over-IP™ rendszer valamennyi felhasználója teljes értékű PC-teljesítményt és használati jellemzőket vehet igénybe, ugyanakkor élvezheti a központosított számítástechnika előnyeit.

A Remote Access portál egyszerre két kijelzővel tud együttműködni. A munkaállomás-csatlakozás támogatja a Dual DVI kimenetet, 1920 x 1200 felbontás mellett – ami a legfejlettebb grafikus feladatok követelményeinek is megfelel. A portál használatához nem szükséges meghajtó program vagy operációs rendszer. Működése rendkívül energiahatékony, mégis ugyanúgy futtatja az alkalmazásokat, mint az eredeti számítógép.

A CELSIUS Remote Access megoldás már jelenleg is megrendelhető mindegyik CELSIUS munkaállomáshoz. Nettó ajánlott végfelhasználói ára 125.000 forint.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36