Valódi és "hamis" javítófoltok a Windows 7-hez

Milkovits Gábor, 2009. május 12. 09:10

A Microsoft kiadta az első biztonsági javítást a Windows 7 RC teszt-operációs rendszerhez, illetve vele együtt néhány nem valódi foltot is, amikkel csupán az Automatikus Frissítés alkalmazást szeretné próbára tenni.

Az éles javítófolt a 32-bites Release Candidate (RC) verzió helytelen elérési kontrollista (ACL) beállításait korrigálja. Érdekesebb viszont ennél, hogy a szoftvercég néhány valódi javítást nem tartalmazó ál-foltot is kibocsát a szoftverhez, hogy ezzel tesztelje az új Automatikus Frissítés megoldást. Ezek száma maximálisan 10 lesz és lesznek köztük olyanok, amelyek automatikusan települnek a gépekre, valamint olyanok is, amelyeket a letöltés után manuálisan kell majd telepíteni.

Kedden amúgy meglehetősen sovány lesz a szokásos havi Microsoft frissítőcsomag: a kész termékekhez mindössze egy biztonsági frissítést fog tartalmazni, mégpedig az Office-hoz, illetve azon belül a PowerPoint szoftverhez. A benne szereplő javítófoltok száma egyelőre nem ismert, mindenesetre a legveszélyesebb javításra kerülő sebezhetőség kockázati foka kritikus. Áprilisban a szoftveróriás 8 frissítése számos javítást tartalmazott, többségükben kritikus hibákkal kapcsolatban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50