Teljes nevet használhatunk a Facebook címeknél

MTI Sajtóadatbank, 2009. június 12. 14:10

Szombattól minden felhasználó saját teljes nevét használhatja majd az internetes közösségi portál, a Facebook profiloldalainak online címeinél.

A profiloldalak URL (Uniform Resource Locator: egységes erőforrás-azonosító) címei úgy változnak meg, hogy a www.facebook.com/ után minden esetben a felhasználó teljes neve szerepel majd - olvashatjuk a Yahoo hírében (www.yahoo.com.).

 "Így gyerekjáték lesz bárkit felkutatni. Az új Facebook cím olyan lesz, mint egy +lakhely+, tehát az interneten található személyes cím" - ígéri Blaise DiPersia, a Facebook fejlesztője egy olyan üzenetben, amelyet a cég honlapján tett közzé. A teljes nevekre való áttérés DiPersia szerint a Facebook különböző integrált szoftverei, illetve az online kereső programok számára is jelentősen megkönnyíti a felhasználók megtalálását.

 A facebookosok saját, új URL-jüket először magyar idő szerint szombat reggel hat órától vehetik majd igénybe. Azért, hogy a felhasználók ne éljenek vissza ezzel, a Facebook csak június 16-ig, azaz kedd délig kínálja számukra ezt a lehetőséget. A Facebook egyik riválisa, a News Corp által birtokolt MySpace felhasználói a személyre szabott neveket már öt éve használhatják.

Kulcsszavak: Facebook domain

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55