Acer és MSI netbookokon terjed a Moblin Novell SUSE-változata

forrás Prim Online, 2009. június 23. 10:02

A Novell az Acer és az MSI hardverein is bemutatta a nyílt forráskódú mobil platform, a Moblin 2-es verziójának SUSE Linux operációs rendszerre optimalizált változatát.

A Moblin egy mobil eszközökre optimalizált Linux szoftverplatform, amely kiváló felhasználói élményt nyújt az Intel Atom processzorral működő netbookokon és más mobil eszközökön internetezők számára. Mivel a Novell vezető szerepet tölt be a Moblin fejlesztési projektben, elkészült a Novell SUSE Linux operációs rendszerének Moblin-ra optimalizált változata, amelyet a vállalat számos vezető hardvergyártó (Original Equipment Manufacturers – OEM) és tervező (Original Design Manufacturers – ODM) közvetítésével vezet be a piacra. A Moblin 2-es verziójával a netbookok felhasználói gyorsan, biztonságosan és könnyen internetezhetnek a könnyű és megfizethető hardvereken.
A Novell várakozásai szerint a teljes mértékben támogatott Moblin SUSE Linux Enterprise Desktop operációs rendszerre optimalizált változatával felszerelt eszközök 2009 őszén jelennek meg a piacon. A Moblin előzetesére kíváncsi felhasználók a www.opensuse.org/moblin weboldalról tölthetik le a Moblin openSUSE rendszerre optimalizált változatát.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50