Egy napig volt letölthető a Microsoft ingyenes biztonsági szoftverének bétája

Milkovits Gábor, 2009. június 25. 07:45

Alig egy nappal azt követően, hogy a Security Essentials bétát letölthetővé tették a közönség számára, a Microsoft beszüntette az ajánlatot és egy figyelmeztetést tett közzé az aktuális oldalon, amely szerint máris elérték az előre betervezett 75 ezres számot.

A szoftvercég korábban valóban közölte, hogy első körben csupán ennyi tesztelővel kalkulálnak, azt azonban nem lehetett előre tudni, hogy egy nap alatt máris ennyien letöltik a szoftvert. A http://www.microsoft.com/security_essentials/ címen közzétett figyelmeztető szöveg arra is felhívja a figyelmet, hogy egy későbbi időpontban érdemes újra ellátogatni az oldalra, mivel lehetséges, hogy megint hozzáférhetővé teszik az alkalmazást.

Az eredetileg Morro néven emlegetett szoftver a nem túl sikeres, fizetős Live OneCare-t hivatott leváltani. Az új fejlesztés védelmet nyújt majd a vírusokkal, kémprogramokkal, rootkit-ekkel és különféle adatrabló programokkal szemben is. Az alkalmazás a már létező ingyenes termékekhez hasonló megoldásokat kínál, így vannak benne személyre szabható víruskeresési beállítások, időzítő, automatikus frissítés és valós idejű védőpajzs is.

Kulcsszavak: Microsoft security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14