Újabb Siemens egészségügyi IT rendszer - ezúttal Dél-Afrikában

Kovács Attila, 2009. július 12. 22:35

A Siemens Healthcare (H) szektora 37 kórház és 300 rendelőintézet kórházi információrendszerrel való ellátására kapott megrendelést Dél-Afrika Gauteng tartományának egészségügyi kormányzatától (DoH). (A Johannesburg és Pretoria nagyvárosokat is magában foglaló Gauteng az ország legkisebb, ámde leggyorsabban népesedő, máris közel 9 millió lelket számláló tartománya).A 18 millió euró értékű megrendelést három éven belül kell teljesíteni. A Siemens H számára ez az első ilyen jellegű feladata Dél-Afrikában.

A Siemens megoldás lényeges részt képvisel a tartományi kormány azon törekvésében, hogy a tartomány minden lakosa a tartományi központi adatbakban egyetlen elektronikus páciens-aktával rendelkezzen, és hogy felszámolják a papír-alapú munkafolyamatokat. A megoldás magja a Soarian MedSuite integrált kórházi információrendszer, amely proaktív módon kezeli a klinikai, pénzügyi és adminisztratív folyamatokat kezdetüktől befejezésükig. Ennek köszönhetően a kórházak és rendelők minden szakterületén a termelékenységet, hatékonyságot és az ellátás minőségét. Amint egy páciens adatait rögzítik és tárolják, azokhoz minden osztály és a tartomány többi intézetei közös (shared) hozzáféréssel rendelkeznek. A Soarian MedSuite többek között a regisztráció, betegfelvétel és –elbocsátás, elszámolás, páciensakta-menedzsment és az intézeti erőforrás-tervezés folyamatainak.

A projektet kivitelező konzorcium alvállalkozójaként a Siemens H szállítja és telepíti a kórházi információrendszer szoftverét. A DoH által kijelölt, 704 ágyas pilot kórházban 2008-ban hét hónap alatt hajtották végre az installációt, mivel a megoldás rugalmas konfigurálási lehetőséget nyújtott a kórház üzleti folyamatainak konfigurálására. A kórházi szoftveren kívül a Siemens a DoH néhány kórházában radiológiai információrendszert is kialakít. Ezek a radiológiai osztályok a rendszert a páciens-látogatások (berendelések) nyilvántartására, a diagnosztikai eljárások ütemezésére és nyomon követésére, a vizsgálati eredmények és diagnózisok tárolására, valamint a számlázható tételeknek az elszámoló rendszerbe való bevitelére fogják használni.
 

Kulcsszavak: Siemens egészségügy

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50