Soron kívül foltoz az Adobe

Genda Csongor Zoltán, 2009. július 25. 13:12

Habár az Adobe bevezette a rendszeres Update-et, a vállalat nem vár a következő időpontig, és soron kívüli frissítést ad ki a veszélyes sebezhetőséget tartalmazó szoftvereihez.

Pár nappal ezelőtt, amikor a Symantec jelentette, hogy kritikus rést fedeztek fel az Adobe Flash-en, a fejlesztő cég még nem nyilatkozott az Update kiadásának az időpontjáról, most azonban az illetékesek bejelentették, hogy még ebben a hónapban orvosolják a problémát. A legközelebbi foltozónapra valamikor szeptemberben kerül majd sor, a jelenlegi sebezhetőség viszont olyannyira veszélyes, hogy már július 30-án kiadják a Flash Player javítását, egy nappal később pedig megjelennek a Reader és Acrobat szoftverekhez készített patch-ek is.

A Symantec közleménye szerint a hiba gyakorlatilag bármely felhasználót veszélyeztetheti, mivel kihat az összes Flash-t használó szoftverre, például minden népszerű böngészőre. A rés elsősorban a Windows XP PC-ket fenyegeti, míg a Vista-felhasználók abban az esetben biztonságban vannak, ha a felhasználói fiók-ellenőrzés (UAC) be van kapcsolva.
Az Adobe azt javasolja a felhasználóknak, hogy a javítás megjelenéséig töröljék, vagy nevezzék át a C:Program FilesAdobeReader 9.0Reader vagy a C:Program FilesAdobeAcrobat 9.0]Acrobat mappában lévő authplay.dll néven megjelenő állományt.
 

Kulcsszavak: Adobe security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14