Webicina.com: orvosi hírkövetés egyszerűen

forrás Prim Online, 2009. augusztus 15. 12:17

Világviszonylatban is egyedülálló online orvosi hírkövetővel bővítette Webicina.com portáljának szolgáltatásait Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hatodéves orvostanhallgatója. A webes alkalmazás hiteles online tartalmak gyors feltérképezésével támogatja az orvosok munkáját és az e-páciensek böngészését. Meskó szeptemberben immár harmadik alkalommal indítja el a világ egyetlen weborvoslási kurzusát Debrecenben, melynek mintájára hamarosan amerikai és holland egyetemeken is oktathatják a netmedicinát.

Felmérések szerint a világhálót használó betegek száma exponenciálisan nő, míg az internethez értő orvosok aránya továbbra sem mutat emelkedést.  A növekvő űr betöltésére Meskó Bertalan, a Debreceni Egyetem hallgatója új online alkalmazást vezetett be a páciensek és orvosok számára is ingyenesen elérhető Webicina.com portálon. A weboldal minőségjegyek alapján gyűjti össze az orvosi szakinformációkat, az intenzíven növekvő hírek követését pedig ezentúl a PeRSSonalized Medicine ingyenes szolgáltatás is megkönnyíti. Az új alkalmazás továbbá személyes beállításokkal egyénre szabott egészségügyi híroldal létrehozását is lehetővé teszi.

„A hetente frissülő Webicina 2009. augusztus 12-én egy online hírkövetővel is bővült, melyhez hasonló nincs a piacon, ráadásul ingyenes. Az alkalmazás orvosoknak és betegeknek egyaránt hasznos, mert rendkívül egyszerűen követhetők rajta az egyes szakterületek és a betegségek. Szeretném megmutatni, hogy komoly informatikai tudás nélkül is lehet minőségi orvosi információt találni és követni online. Orvostársaimmal pedig a Debreceni Egyetemen szeptemberben újrainduló kurzusomon is megosztom a webmedicina területén szerzett ismereteimet és tapasztalataimat” – foglalta össze e-orvoslási tevékenységét Meskó Bertalan, a személyre szabott genetika kutatója.

A világon egyedüliként a Debreceni Egyetemen induló, magyar és angol nyelvű Internet az orvoslásban kurzus idén új struktúrával és interaktív előadásokkal várja a netorvoslás iránt érdeklődő orvostanhallgatókat. A szakirodalom egyszerű követésétől, az online együttműködések megtervezésén át az orvosi praxisok szervezéséig számos területet érint a képzés. A Meskó Bertalan által irányított előadás-sorozat tehát a mindennapi munka és a tanulmányok során is jól hasznosítható Web 2.0-s eszközökkel ismerteti meg a hallgatókat. A téma jelentőségét és szükségességét mutatja, hogy az amerikai Nova Southeastern University, valamint a holland Nijmegen Medical School a webszakértő orvostanhallgató segítségével webes kurzust kíván indítani a debreceni képzés mintájára.

Kulcsszavak: egészségügy

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány elnyerte a Kyndryl Alapítvány támogatását

A Kyndryl Alapítvány, a Kyndryl filantróp ága bejelentette, hogy a magyarországi Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány egyike annak a hét országból származó 11 nonprofit szervezetnek, amelyek a Kyndryl Alapítvány első támogatási körében adományban részesülnek.

2024. május 10. 14:26

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

Feltuningolva, hazai sztárokkal érkezik a Marsra magyar! második évada az RTL-re

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című óriási sikerrel futó dokukomédia második évada, május 19-től az RTL-en lesz látható. A Hajnal-Vasad Kft. feltuningolt mindennapjait újabb 7 epizódban ismerhetik meg a tévénézők.  

2024. május 10. 11:28

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36