A Nokia-vezér megerősítette a netbook-terveket

Milkovits Gábor, 2009. augusztus 21. 10:20

Olli-Pekka Kallasvuo egy Indiában tartott konferencián megerősítette a társaság netbook-terveiről szóló találgatásokat, amikor arról beszélt, hogy sok lehetőség rejlik az ilyen készülékekben, és ezért vizsgálják, hogy felvegyék őket termékpalettájukra.

A vezérigazgató ugyanakkor nem fejtette ki részletesen, hogy egész pontosan milyen készülékek lehetnek a fejlesztések eredményei. A sajtó mindenesetre már az Intel-el június végén kötött szoros együttműködési megállapodás óta tudni véli, hogy a finn székhelyű mobilgyártó Atom processzoros mini-laptopokat fog gyártani és forgalmazni. A helyzet azonban nem ennyire egyértelmű, többek között azért sem, mert az Atom-nak is léteznek olyan extra-energiatakarékos verziói, amelyek még kisebb hordozható eszközökbe, például zsebszámítógépekbe valók.

Elemzők szerint a mostani Kallasvuo-nyilatkozat alapján olyan Atom CPU-s netbook valószínűsíthető, amely méretben inkább az alsó, 7” vagy még kisebb képernyős kategóriába sorolható. Ami a funkciókat illeti, a gyártó kiléte szinte garantálja a mobiltelefonos 3G, esetleg 4G hálózati kapcsolatot, vagyis a készülék fő vonzereje minden valószínűség szerint a a szélessávú mobil-internet lesz.
 

Kulcsszavak: Nokia notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50