Virtuális plakátgalériával csatlakozik a T-Home a 10. ARC kiállításhoz

forrás Prim Online, 2009. szeptember 1. 13:32

Tizedik alkalommal rendezik meg Budapesten az Ötvenhatosok terén az ARC plakátkiállítást, amely mára a magyar főváros egyik legrangosabb köztéri rendezvényévé vált. A T-Home virtuális ARC weboldal létrehozásával járul hozzá ahhoz, hogy minél többen részesei lehessenek a kulturális–vizuális élménynek. A honlapon megtekinthetők lesznek az utóbbi 9 év díjnyertes pályamunkái és az idei év teljes anyaga, amelyek közül a közönség szavazatai alapján választják ki a Best of ARC címre érdemes alkotást.

Az idén szeptember 3. és 22. között kerül sor az ARC kiállításra, amely a korábban kiírt „Restart. Te mivel kezdenéd?” című ARC pályázat legjobb alkotásainak szemléje. A pályázat ismertetőjegye, hogy mindig egy valamennyiünket érintő és foglalkoztató, aktuális kérdésre keresi a választ, a lehető legnagyobb szabadságot biztosítva az alkotóknak. Célja, hogy a szokványos médiakommunikációval szemben lényeglátó, nyílt és humoros módon közelítse meg  a mindannyiunkat érintő  problémákat, a bennünk felmerülő kételyeket, és a sokunkban megfogalmazódó megoldásokat. A plakátpályázat kiírói ebben az évben arra hívták fel az alkotókat, hogy adjanak megoldási javaslatokat , miként lehet túljutni egy válságon, lehetséges-e pozitív irányba fordítani a vele járó változásokat. A szakértőkből álló zsűri a beérkezett közel ezer pályamunka közül választotta ki azt az 54 óriásplakátot, amelyet érdemesnek tart a bemutatásra.

A Magyar Telekom lakossági márkái évek óta (korábban a T-Mobile, tavalyi debütálása óta pedig a T-Home) szívesen állnak támogatóként az ARC plakátpályázat és -kiállítás mellé, hiszen a képernyővilág fontos képviselőiként elkötelezettek a vizuális kultúra terjesztése iránt. Az elmúlt évi sikeres kezdet után a T-Home és az ARC együttműködése eredményeképpen az idén újra megvalósulhatott a virtuális ARC kiállítás. A kiállítással egy időben induló arcmagazin.hu/virtualisarc című weboldal lehetővé teszi, hogy bárki virtuális sétát tegyen a plakátgalériában anélkül, hogy otthonról kimozdulna. Ebben az évben már nem csak az aktuális évad teljes kiállítási anyaga lesz látható a világhálón, hanem az elmúlt 9 év összes díjnyertes alkotása is. Az újítás adta az ötletet ahhoz a közönségszavazáshoz, amelynek során a legtöbb szavazatot kapott pályamunka elnyeri majd a Best of ARC megtisztelő címet. A 10 év plakátterméséből a közönség által legjobbnak ítélt mű alkotóját értékes T-Home ajándékcsomag illeti, amely tartalmaz egy LCD-tévét, egy netbookot és egy vezeték nélküli telefonkészüléket. A Best of ARC online közönségszavazás az ARC kiállítással egy időben, szeptember 22. éjfélkor zárul.

Az ARC szervezői évről évre igyekeznek a felnőtt korosztályon kívül a gyermekeket is alkotásra inspirálni. Az idei Gyerek ARC kiállítás is megelőzte az idősebb korosztály bemutatkozását: a látogatók június 13. és 30 között a Művészetek Palotája előtti téren tekinthették meg a „Világomra így vigyázok” című pályázatra érkezett munkákat. A Magyar Telekom a fenntartható fejlődés elkötelezettjeként 10 éve küldetésének tekinti a városi tér szebbé, jobbá tételét, ezért külön kiírással csatlakozott az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. Gyerek ARC pályázatához. A pályázatban feltett „Mit tennél környezetedért?” kérdésre olyan vizuális válaszokat várt, amelyek alkalmasak tűzfal dekorációnak. A 6 győztes alkotást az elmúlt időszakban festették fel az ország 5 városának (Budapest, Pécs, Miskolc, Sopron, Szombathely) tűzfalaira, ahol hosszú ideig színesítik majd a városképet, és hívják fel a lakók figyelmét a környezetvédelem fontosságára.
 

Kulcsszavak: kultúra T-Home-hu

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55