Megoldás a hirdetésblokkolók ellen

forrás Prim Online, 2009. szeptember 1. 11:38

Az Adverticum Zrt. bejelentette legújabb, Adverticum AdProxy nevű termékét, amelynek segítségével úgy lehet megjeleníteni az interneten a hirdetéseket, hogy azokat a felhasználók az eddig ismert módszerekkel ne tudják letiltani.

A reklámkerülő magatartás egyre gyakoribb jelenség az internetezők körében. Ez egyben komoly veszélyforrást is jelent azokra a tartalomszolgáltatókra, amelyek hirdetési bevételekből tartják fenn az olvasók számára ingyenes tartalmaikat. A hirdetésblokkolás következményeként idővel kiszorulnak az online piacról azok a portálok, amelyek hirdetési bevételekből tartják fenn ingyenes tartalmaikat. Az Európai Uniós támogatással megvalósult Adverticum AdProxy ezen blokkolások ellen nyújt hathatós védelmet hosszútávon, megvédve a tartalomszolgáltatás legfőbb bevételi forrását, ezáltal biztosítva a portálok működését, ingyenes elérhetőségét.

Az Adverticum AdProxy működésének lényege, hogy "elrejti" annak a hirdetéskiszolgáló szervernek a címét (URL-jét), ahonnan a hirdetés érkezik, így a hagyományos hirdetésblokkolókkal nem lehet kiszűrni a reklámokat. Amennyiben a felhasználó mégis blokkolni próbálná a hirdetéseket, azt csak a számára értékes tartalmak egyidejű blokkolásával tudja megtenni. Az AdProxy szoftver réteget képez a látogatók és az őket kiszolgáló szerverek között. A rendszer folyamatosan figyeli a rétegen áthaladó hálózati forgalmat, és algoritmusa segítségével továbbítja a kéréseket a weboldalt kiszolgáló számítógépek vagy a hirdetéseket kiszolgáló AdServer felé. Ezért technikailag az AdProxy szoftvert célszerű a weboldalt kiszolgáló szerverekhez minél közelebb telepíteni a hálózati infrastruktúrában.

További információk találhatók a szolgáltatás weboldalán a http://adproxy.hu címen.
 

Kulcsszavak: marketing Adverticum

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50