Készül a javítás a nulladik napi Windows 7 sebezhetőséghez

Milkovits Gábor, 2009. november 15. 07:43

A Microsoft hivatalosan bejelentette, hogy hamarosan soron kívüli javítófoltot ad ki a Windows 7 operációs rendszer napokban feltárt nulladik napi sebezhetőségéhez.

Dave Forstrom Microsoft-illetékes ezzel kapcsolatos blog-bejegyzésében egyúttal bírálta a hibát publikáló Laurent Gaffie ismert biztonságspecialistát, amiért nyilvános közleményével ráirányította a hackerek figyelmét a biztonsági résre, még mielőtt a Microsoft kijavította volna. A redmondi jelentés szerint egy DoS-sebezhetőségről van szó, de az azt is leszögezi, hogy még nem létezik az említett hibát kihasználó kód. Emellett a hiba kihasználásával a Microsoft álláspontja szerint csupán a rendszer átmeneti összeomlását lehet előidézni, ugyanakkor nem alkalmas arra, hogy rosszindulatú kódokat futtassanak a megtámadott számítógépen, vagy bizalmas adatokat szerezzenek róla.

Forstrom a javítófolt kiadásáig azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy a tűzfal beállításain keresztül blokkolják a 139-es és 445-ös TCP portokat. Emellett a tűzfal alapbeállítása is bizonyos mértékű védelmet nyújt az esetleges támadásokkal szemben.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50